Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ


Για το δελτίο τύπου του υπουργείου υποδομών μεταφορών & δικτύων μετά την επίσκεψη του
κ. Μαγκριώτη στην Ικαρία. .


Ή πως το σχεδόν τίποτα βαφτίζεται έργο.
Μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και ενώ το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από πρωτοβουλία των δημάρχων, την κρατική αρωγή την είδαμε στην προεκλογική επίσκεψη του κ. Μαγκριώτη προχτές και στις προεκλογικές εξαγγελίες του. Το δε δελτίο τύπου υπουργείο υποδομών μεταφορών & δικτύων που εκδόθηκε εχτές μόνο ως εμπαιγμός, κοροϊδία και πρόκληση μπορεί να εκληφθούν: 
Προκαλούν ο κύριος Μαγκριώτης και η κυβέρνηση όταν δεν έχουν χρηματοδοτήσει επαρκώς  μέχρι σήμερα και δεν ανακοίνωσαν ούτε κατά την προχτεσινή επίσκεψη, καμία χρηματοδότηση για τον πιο επείγοντα οδικό άξονα του νησιού, τον δρόμο «Νας- Κάλαμος», ο οποίος καταστράφηκε ακριβώς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του καθώς έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τρία χρόνια.
Προκαλούν ο κύριος Μαγκριωτης και η κυβέρνηση όταν οι αποζημιώσεις που εξαγγέλλουν δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά κόστη των επισκευών κα των αποκαταστάσεων και όταν και για αυτό το ελάχιστο ποσό που θα δώσουν, θα  χρεώσουν κι άλλο (μέσω του τραπεζικού δανεισμού) τα ήδη υπερχρεωμένα και πάμφτωχα από την κυβερνητική πολιτική νοικοκυριά μας.
Προκαλούν ο κύριος Μαγκριωτης και η κυβέρνηση όταν δυο βδομάδες πριν τις εκλογές εξαγγέλλονται επιλεκτικά χρηματοδοτήσεις και  δεν λέγεται κουβέντα για τα δεκάδες έργα- και πολλά από αυτά και δημοπρατημένα- που καρκινοβατούν και κινδυνεύουν με οριστική διακοπή, όταν δεν λέγεται κουβέντα για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας που το κόστος του ξεπερνάει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. 
Προκαλεί ο κύριος Μαγκριώτης όταν παραπέμπει για μετά τις εκλογές ένα γενικό και αόριστο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, όταν υπάρχουν εδώ και χρόνια συγκεκριμένες μελέτες που δεν έχουν χρηματοδοτηθεί.
Προκαλεί όταν αυτή η κυβέρνηση δεν χρηματοδότησε την υλοποίηση της μελέτης για την στεγανοποίηση του δημοτικού σχολείου στις Ράχες το οποίο πλημμύρισε και το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους γονείς.
Κάθε φράση του δελτίου τύπου είναι πρόκληση και κοροϊδία. Τα έργα υποδομής στην Ικαρία έπρεπε να είναι ολοκληρωμένα εδώ και χρόνια. Όλες οι κυβερνήσεις του δικομματισμού έχουν βάλει διαχρονικά τη σφραγίδα τους στην υποχρηματοδότηση, στην εγκατάλειψη, στην καθυστέρηση του τόπου μας και είναι πρόκληση παραμονές των τοπικών εκλογών να εξαγγέλλονται αποσπασματικές χρηματοδοτήσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες να μην πέσουν στην παγίδα της προεκλογικής υποσχεσιολογίας. Τους καλούμε σε συσπείρωση, οργάνωση και λαϊκή πάλη ώστε ανυποχώρητα να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:
§               Ολική αποζημίωση για το κατεστραμμένο αγροτικό κεφάλαιο, για τα κατεστραμμένα σπίτια και τις αγροτικές υποδομές.
§               Ολική αποζημίωση για τα κατεστραμμένα μικρομάγαζα, για τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους.
§               Ετήσια απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις, πάγωμα της πληρωμής των δανείων.
§               Ουσιαστικά τεχνικά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα από το κράτος.
§               Άμεση αποκατάσταση των ζημιών με ευθύνη του κράτους.
§               Έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων της Ικαρίας




Ικαρία 26 Οκτωβρίου 2010