Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές 7ης Νοεμβρίου

Καλή σας μέρα πατριωτάκια και μη.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΗ:
1) Είναι εκλογές για τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης; -ΟΧΙ βέβαια!! Είναι εκλογές για τα όργανα της κρατικής τοπικής διοίκησης . Τα στοιχεία της έννοιας αυτοδιοίκησης έχουν χαθεί εδώ και πολύ καιρό.(Πέρασε και η αφεντιά του Καποδίστρια πριν τον ερχομό του KALIS!!)
2) Πρέπει το κριτήριο σε αυτές τις εκλογές να είναι πολιτικό;; -ΝΑΙ!! ΟΚ, δε θα βγει κυβέρνηση αλλά φίλοι μου, θα βγουν οι βοηθοί της κυβέρνησης που θα στηρίξουν τα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα (θα βγουν δηλαδή τα ξωτικά του άϊ Βασίλη).
3) Με τον Καλλικράτη (στα όρη στα ψηλά βουνά...) η υγεία που θα περάσει; -στο Πανεπιστήμιο;;; μπα...θα περάσει όμως σε κάτι επιχειρηματικούς ομίλους!!!
4) Με τον Καλλικράτη η παιδεία, τα σχολεία θα γίνουν καλύτερα; -μπααα...για να επιβιώσουν σχολεία θα ζητιανεύουν ευρουλάκια από μέγα χορηγούς. Και τυπικά πλέον καταργείται ο ενιαίος ισότιμος χαρατήρας της παρεχόμενης μόρφωσης.
5) Η λαϊκή οικογένεια θα ανασάνει; -ζονγκ!! οι επιχειρηματίες σίγουρα θα επιδιώξουν να τσεπώσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Εις βάρος φυσικά του λαού.
6) Η ψήφος του Νοέμβρη είναι ισοδύναμη με την ψήφο των βουλευτικών εκλογών; - ναι!! Είναι εκλογές που αφορούν όχι μόνο τον Καλλικράτη ή μόνο το μνημόνιο. Αφορούν και αυτά αλλά και όλα τα άλλα που αφορούν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Η μάχη των τοπικών εκλογών θα είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους, με τη ψήφο τους να αντιπαλέψουν τα νέα μέτρα, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ και όλους τους υποστηριχτές του ευρωμονόδρομου(κάποιοι μου ‘ρχονται στο μυαλό...)
7) Χωράνε συναισθηματισμοί και γνωριμίες; -ΟΧΙ!! Κριτήριο να αποτελέσει (εκτός της εντοπιότητας) το ποιός είναι ο επικεφαλής, οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του και αν όλοι μαζί είναι έτοιμοι να παλέψουν αγωνιστικά, υπεύθυνα για το συμφέρον της εργατικής τάξης, το συμφέρον των παιδιών μας, των μικρομεσαίων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών, των νέων, των συνταξιούχων.
8) Η αποχή είναι λύση; -δεν είναι λύση. Η αποχή δοκιμάστηκε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά δεν έπιασε τόπο. Τα αστικά κόμματα μένουν ολότελα αδιάφορα για το αν ο λαός συμμετέχει με την ψήφο του. Η αποχή είναι μέσο υποστήριξης της αντιλαϊκής λαίλαπας, δεν εμποδίζει τα βάρβαρα σχεδιά τους.
9) Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αφορούν μόνο σε τοπικά προβλήματα; -Μύθος! Η πλειονότητα των προβλημάτων με την ονομασία τοπικά, βρίσκονται σε στενή σχέση με τη γενική πολιτική. Όλα τα προβλήματά μας, είτε στην Αθήνα, είτε στην Ικαρία οργανικά συνδέονται με το χαρακτήρα του αστικού, καπιταλιστικού συστήματος. Να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι τα τοπικά προβλήματα οφείλονται στις ίδιες, γενικές αιτίες, πανελλαδικού χαρακτήρα.

Και τώρα θέλω να σταθώ πολύ συγκεκριμένα στο εξής: Αυτή τη στιγμή στον τόπο μας διεκδικούν την ψήφο μας 3 συνδυασμοί. Ο ένας υποστηρίζεται από την "εθνική" συμμαχία ΛΑΟΣ-ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο άλλος δεν ξέρω ακριβώς γιατί τιτλοφορείται ως αυτόνομος συνδυασμός (φοβού τους υπερκομματικούς-ανεξάρτητους! λευκή σημαία...) και ο τρίτος είναι ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωση που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Χωρίς μεταβατικές παραγράφους: Η μόνη λαϊκή απάντηση και σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ είναι ψήφος με στόχο να ανακοπούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να γίνει πιο δύσκολη η εφαρμογή αυτών που υλοποιούνται. Είναι ψήφος χειραφέτησης του λαού από τα δόγματα και τα διλήμματα που υπηρετούν τα μονοπώλια και το κεφάλαιο. Οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι θα μπαίνουν μπροστά στην αποκάλυψη της αδικίας, στην αποκάλυψη της κερδοσκοπίας. Θα είναι μπροστάρηδες στην οργάνωση, στήριξη και αλληλεγγύη των αγώνων.
"Δεν θα ισχυρίζονται ότι έχουν τη διάθεση να λύσουν προβλήματα αλλά δεν έχουν πόρους. Δεν θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων μέχρι την τελική νίκη".
ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!
ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ:
Για τη λαϊκή οικογένεια.
Για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά διακαιώματα.
Ενάντια στα ναρκωτικά.
Για τη μόρφωση και παιδεία του λαού και της νεολαίας.
Για μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, για δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.
Για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών-μεταναστών, προσφύγων- κατά της κρατικής καταστολής και των τοπικών οργάνων χειραγώγησης και καταστολής.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!
Να ενισχυθεί μαζικά η Λαϊκή Συσπείρωση, ο μόνος πολιτικός αντίπαλος που εκφράζει τη ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων. Να στείλουμε και πάλι πολιτικό μήνυμα, αγωνιστικό από τον ιστορικό τόπο μας, που μέσα στα χώματα του φιλοξενεί με τιμή, πείσμα και υπερηφάνεια, ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για το καλύτερο. Και είναι ντροπή για την "εθνική συμμαχία" να στρέφεται τόσο προκλητικά ενάντια στις συνειδήσεις των προοδευτικών, αγωνιστών Ικαριωτών. Αυτοί που έστελναν τους κομμουνιστές στις φυλακές, στις εξορίες, έρχονται στον τόπο μας να ζητήσουν στήριξη!! Έρχονται να διώξουν λένε το ΚΚΕ από το νησί!!! Αυτοί που η ιδεολογία τους στάζει ακόμα αίμα από τα βασανιστήρια αθώων. Και έρχεται το ΛΑΟΣ παρέα με την ΝΔ, με τον ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ, να διώξουν λένε το μίασμα του ΚΚΕ!!
Οι κομμουνιστές της Ικαρίας και οι φίλοι του κόμματος να σταθούμε απέναντι τους!! Οι πολιτικές τους είναι αυτές που συντηρούν την εξαθλίωση, την απαξίωση. Τα κόμματά τους είναι αυτά της ευρωυποταγής!!! Τα κόμματά τους είναι αυτά που στηρίζουν τα μεγαλοκεφάλαια, τους εφοπλιστάδες, τους βιομήχανους και τις τράπεζες!! Τα κόμματά τους είναι αυτά της υποταγής, της μοιρολατρίας και του μνημονίου!! Και στην Ικαρία να τους ανακόψουμε!!
Ενιαίο λαϊκό μέτωπο πάλης ισχυρό!!
Ο μόνος δρόμος εναλλακτικής διεξόδου είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας-οικονομίας.

αγωνιστικά,
Στρούπα Μαρία