ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 
ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Η ανάγκη να μην πληρώσουμε εμείς το χρέος της πλουτοκρατίας, να μην υποστούμε τις συνέπειες της κρίσης που δημιούργησαν αυτοί, μας οδήγησε στη δημιουργία της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χαράτσια στις Ράχες. Ήδη στο ενεργητικό της έχει μεγάλη συγκέντρωση των χαρατσιών της έκτακτης εισφοράς.
Τώρα η κυβέρνηση χτυπάει με τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες,  κάθε λαϊκή οικογένεια, όλους τους Ραχιώτες, να αντισταθούν μαζικά και οργανωμένα και να μην πληρώσουν το νέο εξοντωτικό χαράτσι που επιβάλλεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και με τον ωμό εκβιασμό της διακοπής του ρεύματος.
Συμπατριώτες,
Σας καλούμε να δράσουμε όλοι μαζί, να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια και να μην επιτρέψουμε/ να εμποδίσουμε την διακοπή ρεύματος οπουδήποτε επιχειρηθεί αυτό.  
Το χρέος της πλουτοκρατίας δεν θα το πληρώσουμε εμείς.
Να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Κανένας μόνος του στην κρίση.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ και ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 
Ικαρία
Νοέμβρης 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΤΗΛ. 2273027561 – FAX 2273028440


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ

Προς όλους τους εργαζόμενους και το λαό των νησιών μας,
           Για να βάλουμε φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, στα αντιλαϊκά-αντεργατικά πακέτα μέτρων, στα κοινωνικά δικαιώματα που μας πετσοκόβουν,    στο φορογδάρσιμο που μας επιβάλλουν.
            Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη της πλουτοκρατίας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης που αυτή δημιούργησε και δεν θα γίνουμε τα θύματα για να διασφαλίσει τα κέρδη της. Τα κέρδη αυτά που εμείς με την δουλειά και τον ιδρώτα μας δημιουργήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να τα κάνουν καταθέσεις στην Ελβετία (500 δις ευρώ) και αλλού.
            Οργανώνουμε παντού και δυναμικά την δική μας αντίσταση και αγώνα. Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα και παρεμβαίνουμε για όλα τα μικρά και μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Δεν αφήνουμε να κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε κανέναν γιατί είναι κοινωνικό αγαθό και είδος πρώτης ανάγκης. Δεν υποκύπτουμε στις κυβερνητικές απειλές και τους εκβιασμούς.             Το χρωστάμε στους εαυτούς μας αλλά και πολύ περισσότερο στα παιδιά μας που μετατρέπουν την ζωή τους σε κόλαση.
          Όλοι για έναν και ένας για όλους! Αυτή πρέπει να είναι η δική μας στάση από δω και πέρα μέχρι να τους σταματήσουμε και ανατρέψουμε. Αυτή πρέπει να είναι η τύχη όσων στρέφονται εναντίον του λαού και τον πολεμούν.
            Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια (κοινωνικής αλληλεγγύης!!! - ακίνητα) που έχουν έρθει ή έρχονται και όποιο άλλο εμπνευστούν.
Καταθέτουμε καθημερινά αντίγραφα των χαρατσιών για να τα επιστρέψουμε οργανωμένα στον αποστολέα τους.
       Στο Εργατικό Κέντρο (Βαθύ) πρωινές ώρες και το απόγευμα 7- 8, όπως επίσης στα               γραφεία σωματείων στο Καρλόβασι καθημερινά 7 - 8 το απόγευμα, και στην Ικαρία             (γραφεία σωματείων πλατεία Αγίου Κηρυκου - στέκι οικοδόμων Ευδήλου) 6-9 το απόγευμα.  
Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Σεπτέμβρη ώρα 08.00΄ στην Δ.Ο.Υ Σάμου και στην Δ.Ο.Υ  Ικαρίας
για να επιστρέψουμε το πρώτο πακέτο των χαρατσιών και συνεχίζουμε …
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !!!

Η Διοίκηση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ικαρία, 27/9/2011

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,
συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι,
γυναίκες, νέες και νέοι

Την Παρασκευή 23 του Σεπτέμβρη μετά από μια μαζική συγκέντρωση που είχαν καλέσει τα σωματεία στον Αι-Δημήτρη δημιουργήθηκε Λαϊκή Επιτροπή στις Ράχες.
Λαϊκή Επιτροπή αντίστασης και απειθαρχίας, υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας, απάντησης στους εκβιασμούς της κυβέρνησης.
Θέλουμε ο καθένας να νιώσει ότι δεν είναι ο μόνος και ότι δεν είναι μόνος του.
Καλούμε σε ξεσηκωμό!
Συλλογικά-μαζικά να αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το φτωχό εισόδημα μας με την ειδική εισφορά «αλληλεγγύης», με τα ειδικό τέλος στα σπίτια μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μη πτωχεύσει η πλουτοκρατία.
Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό.
Γιατί το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο.
Και γιατί είναι αδίστακτοι,
Ενώ οδήγησαν στην ανεργία, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους όχι μόνο δεν τους εξαιρούν απ’ αυτό το χαράτσι για το σπίτι, αλλά τους φορολογούν με τους ίδιους συντελεστές.
Συγκεντρώνουμε τα χαρατσόχαρτα και με τα επιστρέφουμε στους αποστολείς τους.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ στις 8 το πρωί.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ραχών θα βρίσκεται την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου από τις 8 το βράδυ στον Χριστό (στο ζαχαροπλαστείο) και στον Αγ. Πολύκαρπο (στου Μαραθίτη) για ναν συγκεντρώνει τα χαρατσόχαρτα.
Το σύνθημα μας :
Δεν έχουμε- δεν θέλουμε- αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους
Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας
Κανένας φόβος από τις απειλές που εκτοξεύουν καθημερινά κυβέρνηση
και τα παπαγαλάκια της.

 

 
Από εδώ ξεκίνησαν όλα....

Από αυτό το κάλεσμα, στις αρχές του Σεπτέμβρη, και αυτή τη στιγμή στην Ικαριά έχουν στηθεί 10 Λαϊκές Επιτροπές. Σε αυτή τη σελίδα θα σας παρουσιάζουμε την πολύ σημαντική δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα.