Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Στιγμές...



Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Είναι κουραστικό και καθόλου δημιουργικό να απαντάς σε κάθε ανακοίνωση που βγαίνει και αφορά στη Λαϊκή Συσπείρωση, στο έργο και τη δράση των κομμουνιστών.
Αλλά επειδή όπως ξαναείπαμε επιστρέφουμε πίσω, και ζούμε στιγμές του 2010 όπου οι συμπράττοντες στο αντικομουνιστικό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί στην Ικαρία είχαν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση λάσπης, συκοφάντησης, και ψευδολογίας, και από κοντά και οι εφοπλιστάδες, όπως ο κύριος Σπανός, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για τελευταία φορά ορισμένα ζητήματα:
  • Η Ικαρία έχει συσσωρευμένα προβλήματα, απόρροια της γενικής πολιτικής την οποία και ο δήμος, αν δεν βοήθησε να προωθηθεί, ανέχτηκε, δικαιολόγησε. Με κυριότερα αυτά της Υγείας, του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού, της φτώχειας, της υποαπασχόλησης, της ραγδαίας μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων, όλων των Ικαριωτών και τις συνέπειες που αυτά προκαλούν, της έλλειψης ακόμα και σήμερα βασικών υποδομών και μέσων (δρόμοι, λιμάνια, αντιπλημμυρικά, συγκοινωνία), προβλήματα στην ποιότητα ζωής (απορρίμματα, νερά, λύματα) και πάει λέγοντας. 
  • Η απάντηση στα επείγοντα και οξυμμένα προβλήματα του τόπου μας και των Ικαριωτών δεν είναι η φυγή στο παρελθόν, αυτό πέρασε. Τώρα η συζήτηση αφορά την τετραετία 2010- 2014 κατά την οποία είχε την ευθύνη για τον δήμο η ΠΕΑ. 
  • Για τα οικονομικά επειδή επιμένει και πολύς λόγος γίνεται διαστρέφοντας την πραγματικότητα, παραπέμπουμε στο πόρισμα των ορκωτών  λογιστών: ταμειακό υπόλοιπο στη ΔΟΥ 1.001.222€ 
  •  Όσο για τον μακρύ κατάλογο των έργων που αναφέρονται η καθημερινότητα είναι ο καλύτερος και αδιάψευστος μάρτυρας για το τι έγινε και τι δεν έγινε αυτή την τετραετία και οι κάτοικοι του τόπου μας το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Ας ρωτήσει κάποιος τους Καρκιναγριώτες από πότε έχουν να δουν αγροτικό γιατρό στον τόπο τους. Ας μας πουν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα όλα αυτά χρόνια με πάμπολλες απεργίες, κινητοποιήσεις, αποκλεισμούς, παραστάσεις διαμαρτυρίας, ψηφίσματα, κλπ, πότε είδαν τη δημοτική αρχή δίπλα τους, ή μήπως οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις ανήκουν στους αφορισμούς και τις άναρθρες κραυγές;; Πότε τους είδαν στα χωριά τους όλα αυτά τα χρόνια;; Ποια ήταν η επίσημη θέση της δημοτικής αρχής για το γιγαντιαίο αιολικό πάρκο;; Πότε τοποθετήθηκε για αυτό;;  Τι έχουν να πουν στους Ικαριώτες για την απειλή να επιβληθούν υψηλότατα πρόστιμα αν κάποιος δεν δηλώσει το πηγαδάκι του;; Που είναι οι αθλητικοί χώροι και εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στις Καρρές;; 
  •  Και τέλος, η αναφορά στο έργο Νας-  Κάλαμος μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει αφού το έργο δημοπρατήθηκε μεν αλλά δεν υπάρχει χρηματοδότηση δε!!
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι κομμουνιστές μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, από την πρώτη μέχρι τη τελευταία λέξη μας, άλλωστε η ίδια η ζωή μας επιβεβαιώνει καθημερινά σε ότι έχουμε πει.
Έχουμε καθαρές κρυστάλλινες θέσεις που απαντάνε στο τι χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας, ποια είναι η διέξοδος αύριο, που στοχεύουν στον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και τις επιλογές των πολιτικών υπηρετών της, βασικών ή αντικαταστατών, οποιασδήποτε απόχρωσης.
Είμαστε συνεχώς, πάντα στο πλευρό, περπατάμε μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλου του Ικαριώτικου λαού στους αγώνες τους για να αποκρούσουν αυτήν τη βάρβαρη πολιτική για τα μικρά και μεγάλα, για τα καθημερινά, για κάθε πρόβλημα τους. Με τις θέσεις μας, με τις προτάσεις μας, με τη στάση μας προσπαθούμε να βάλουμε έστω ένα λιθαράκι στο να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, να ανακουφιστούν οι Ικαριώτες έστω λίγο από τα μεγάλα προβλήματα τους. 
Θα προσπαθήσουν πολλά να πουν.
Θα πουν ψέματα πολλά. Θα συκοφαντήσουν, θα ρίξουν λάσπη, θα διαστρεβλώσουν, θα προχωρήσουν στον ωμό αντικομουνισμό.
Μην τους πιστέψετε, μην τους ακούσετε!!
Ακούστε την καθαρή και κρυστάλλινη φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης, 
στηρίξτε, ενισχύστε τα ψηφοδέλτια της.
Για να μην έχουμε άλλη χαμένη τετραετία.
Για να πάμε πολλά βήματα μπροστά