Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Από τη συγκέντρωση της 23ης Μαΐου στον Εύδηλοο χαιρετισμός του Στέλιου Σταμούλου

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι εκλογές του β’ γύρου και των ευρωεκλογών. Το ψηφοδέλτιό μας πήρε την α’ θέση και ευχαριστούμε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας και μας ψήφισαν. Καλούμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες με την ίδια αυτοπεποίθηση και πείσμα, με ενθουσιασμό, τις λίγες μέρες που μας απέμειναν να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάδειξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δημοτική Αρχή.
Φίλες και φίλοι,
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" χρόνια τώρα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε θέση σ’ όλα τα προβλήματα των Ικαριωτών, έχει διαλέξει μετερίζι, είναι με τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, με τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, με τους νέους και τις νέες.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και από τη Δευτέρα.                  
Για μας όμορφο νησί είναι ένα νησί χωρίς ανέργους, χωρίς φτώχεια, χωρίς ανασφάλιστους, με τη νεολαία μας να φτιάχνει τη ζωή της όπως το θέλει και το δικαιούται, χωρίς εξαρτήσεις από ναρκωτικά.
Έχουμε προτάσεις από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο πρόβλημα.
Δεν παραμυθιάζουμε ότι μέσα σε συνθήκες σήψης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος εμείς θα κάνουμε μια νησίδα παραδείσου στην Ικαρία. Μπορούμε όμως να συμπαρασταθούμε, να είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους, στις Λαϊκές Επιτροπές, στα συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς, να αντιπαλέψουμε τους κυβερνώντες που συνθλίβουν το λαό και σώζουν το κεφάλαιο. Μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε, όπως παροχές υγείας για όλους όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, ακτοπλοϊκή σύνδεση, δρόμους, διαχείριση σκουπιδιών, χωρίς επιπλέον χαράτσια, να μην πούμε το νερό νεράκι.
Την Κυριακή ψηφίζουμε. Απ’ αυτή την ψήφο κρίνεται η επόμενη μέρα. Τι θα έχουμε;
Λαό στριμωγμένο και εγκλωβισμένο ή πιο αποφασισμένο, να κάνει το αποφασιστικό βήμα της χειραφέτησης, να περάσει στην αντεπίθεση, να οργανώσει την πάλη του, αποκρούοντας την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και αυτούς που τροφοδοτούν το λαό με αυταπάτες, με κάλπικες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, μόνο ο αγώνας των λαϊκών στρωμάτων θα φέρει την ελπίδα και την προοπτική.
Φίλες και φίλοι,
Κάποιοι ενοχλούνται, επειδή με σαφήνεια λέμε ότι γνωρίζουμε τις δυσκολίες, γνωρίζουμε το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί μέσω του "Καλλικράτη" για να μην έχει ελευθερία επιλογών, να είναι ο δήμος μια κρατική υπηρεσία. Ενοχλούνται επειδή λέμε ότι δεν καλλιεργούμε αυταπάτες, δεν κάνουμε εμπόριο ψεύτικων ελπίδων.
Με σαφήνεια τοποθετηθήκαμε και το ξαναλέμε, οι βασικοί άξονες που θα κινηθούμε, οι προτεραιότητες μας ξεκινούν με μερικά ΔΕΝ:  

  • ΔΕΝ θα εκποιήσουμε, ούτε θα παραχωρήσουμε, ούτε θα εκχωρήσουμε δημόσια περιουσία, φυσικό πλούτο του τόπου μας, στον οποιονδήποτε ιδιώτη, ΜΚΟ, σύμπραξη ιδιωτών στο όνομα της δήθεν «αξιοποίησης» της. 
  •  ΔΕΝ θα μπάσουμε από το παράθυρο ΚΟΙΝΣΕΠ, ή άλλες πρόθυμες οργανώσεις παραχωρώντας τους δραστηριότητες και υποχρεώσεις του δήμου. 
  • ΔΕΝ θα συμφωνήσουμε, δεν θα υλοποιήσουμε κανένα μέτρο κτυπήματος δικαιωμάτων, διαθεσιμότητες, απολύσεις, καταργήσεις οργανικών θέσεων, συμβάσεις δουλεμπορικές και εργασιακές σχέσεις γαλέρας. 
  • ΔΕΝ θα υλοποιήσουμε κανέναν απολύτως κανέναν αντιλαϊκό νόμο, όπως αντίθετα έκανε με σπουδή η δημοτική αρχή (πχ νόμος για δευτεροβάθμια) 
  • ΔΕΝ θα δεχτούμε να μεταφερθούν στην πλάτη του δήμου ευθύνες για προνοιακές δομές, σχολεία, μονάδες υγείας. 
  • ΔΕΝ θα μετατρέψουμε το δήμο σε φορομπηχτικό οργανισμό.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ανάσα για το λαό, εφιάλτης για τα συμφέροντα. Στόχος μας η ανακούφιση από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.
Αλλάζουν οι προτεραιότητες
Όχι ανάπτυξη που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά μέτρα βελτίωσης της ποιότητας, των συνθηκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας. Αναβάθμιση των υποβαθμισμένων γειτονιών, να σταματήσουν τα χωριά μας να είναι ησυχαστήρια.
Διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να μας "στριμώξουν"’ με το θέμα των στηρίξεων στο β’ γύρο.
Τι είπαμε εμείς, όχι τώρα, εδώ και καιρό, πεντακάθαρα; Έχουμε πολιτικές διαφορές, αυτές υπήρχαν πριν, υπάρχουν και μετά τις ευρωεκλογές. Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε δημόσια πριν τις εκλογές και δεν κάνουμε συναντήσεις και παζαρέματα μετά τις εκλογές. Εμείς δεν εμφανιζόμαστε με δύο πρόσωπα, τίμια λέμε τα "πιστεύω" μας, δεν κρυβόμαστε, δεν θα αμβλύνουμε την κριτική μας.
Είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος αυτοί που επέλεξαν να στηρίζουν την ΕΕ, να προθυμοποιούνται να διαχειριστούν τα συμφέροντα των αφεντικών, αυτή η πολιτική τους είναι εμπόδιο στην ανασύνταξη του κινήματος, αυτό θα το πληρώσουμε σ’ όλα τα επίπεδα.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Εμείς από την αρχή καλέσαμε τους Ικαριώτες, ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα βρισκόταν, να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουμε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, να μην χωριζόμαστε εγώ είμαι εδώ, εσύ εκεί, οι παππούδες μας ήταν σε αντίθετα στρατόπεδα. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι ενωνόμαστε με βάση τα κοινά μας συμφέροντα, προσδιορίζουμε τον αντίπαλό μας, που είναι το κεφάλαιο και τα πολιτικά του στηρίγματα. Μ’ αυτούς θα τα βάλουμε για να λυθούν τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας.
Δεν μπορούμε με το ένα χέρι να θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στον τόπο μας και με το άλλο να ενισχύουμε αυτούς που τα δημιουργούν.
 Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Τις τελευταίες ειδικά μέρες, επιστρέφουμε πίσω, και ζούμε στιγμές του 2010 όπου οι συμπράττοντες στο αντικομουνιστικό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί στην Ικαρία είχαν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση λάσπης, συκοφάντησης, και ψευδολογίας, και από κοντά και οι εφοπλιστάδες, όπως ο κύριος Σπανός.
Παραποιούν τις θέσεις μας, ειρωνεύονται, δείχνουν το πρόσωπο του θηρίου που βλέπει να του αφαιρούν το θήραμα. Εμείς συνεχίζουμε τον όμορφο αγώνα. Η αλήθεια θα προχωρήσει, τα ψέματά τους, όσο και αν τα φτιασιδώνουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι κομμουνιστές μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, από την πρώτη μέχρι τη τελευταία λέξη μας, άλλωστε η ίδια η ζωή μας επιβεβαιώνει καθημερινά σε ότι έχουμε πει.
Έχουμε καθαρές κρυστάλλινες θέσεις που απαντάνε στο τι χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας, ποια είναι η διέξοδος αύριο, που στοχεύουν στον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και τις επιλογές των πολιτικών υπηρετών της, βασικών ή αντικαταστατών, οποιασδήποτε απόχρωσης.
Είμαστε συνεχώς, πάντα στο πλευρό, περπατάμε μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλου του Ικαριώτικου λαού στους αγώνες τους για να αποκρούσουν αυτήν τη βάρβαρη πολιτική για τα μικρά και μεγάλα, για τα καθημερινά, για κάθε πρόβλημα τους. Με τις θέσεις μας, με τις προτάσεις μας, με τη στάση μας προσπαθούμε να βάλουμε έστω ένα λιθαράκι στο να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, να ανακουφιστούν οι Ικαριώτες έστω λίγο από τα μεγάλα προβλήματα τους. 
Θα προσπαθήσουν πολλά να πουν.
Θα πουν ψέματα πολλά. Θα συκοφαντήσουν, θα ρίξουν λάσπη, θα διαστρεβλώσουν, θα προχωρήσουν στον ωμό αντικομουνισμό.
Μην τους πιστέψετε, μην τους ακούσετε!!
Ακούστε την καθαρή και κρυστάλλινη φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης, στηρίξτε, ενισχύστε τα ψηφοδέλτια της.
Για να μην έχουμε άλλη χαμένη τετραετία.
Για να πάμε πολλά βήματα μπροστά…