Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Από τη συγκέντρωση της 23ης Μαΐου στον Εύδηλο



Με μία μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στον Εύδηλο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η μάχη που έδωσαν όλη την εβδομάδα οι κομμουνιστές και οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη μαζική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ και του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της παράταξης.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Σταμούλος.
Ο Νίκος Σοφιανός ξεκίνησε την ομιλία του, καλώντας σε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να κερδίσει, όπως είπε, τη μάχη -όχι ο κομμουνιστής δήμαρχος- αλλά ο λαός του νησιού.
Δίνουμε έναν όμορφο ανιδιοτελή αγώνα σε όλη την Ελλάδα για να ενισχυθεί παντού το ΚΚΕ.
Αναφερόμενος στην πολιτική της ΕΕ και τα προεκλογικά διλήμματα, σημείωσε ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν φόβο και ηττοπάθεια στον κόσμο, καθώς λένε ότι «πρέπει να μείνεις στα τείχη της ΕΕ», ότι πρέπει να κάνουν κουμάντο μία χούφτα καπιταλιστών.
Σχολιάζοντας την περιβόητη ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση, ο Ν. Σοφιανός αναρωτήθηκε «για ποια ανάπτυξη μιλά ο Σαμαράς. Αυτή που θα έχει μισθούς Κίνας;».
Πρόσθεσε πως πρέπει να καταδικαστεί η συγκυβέρνηση και η πολιτική της, αλλά και η εναλλακτική υπέρ του κεφαλαίου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Για ποια ανατροπή μάς μιλάνε; Δεν λένε ότι δεν θα τελειώσουν τα μνημόνια, ότι θα υπάρχει διαρκής επιτήρηση της Κομισιόν», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός και σημείωσε: «Καλούμε το λαό να σκεφτεί και να απορρίψει την ΕΕ, να γεμίσει με κόκκινα ψηφοδέλτια τις κάλπες. Να εκφράσει ριζοσπαστικά τη διαφωνία του, που θα γίνει μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ».