Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Μια οφειλόμενη απάντησηΠολλή πίκρα, πολύ φαρμάκι…


Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες
Φαίνεται πως θα ξαναζήσουμε τις προεκλογικές μέρες του 2010 όπου οι συμπράττοντες στο αντικομουνιστικό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί στην Ικαρία (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΔΗΜΑΡ και πάνω απ’ όλα ΣΥΡΙΖΑ) είχε επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση λάσπης, συκοφάντησης, ψευδολογίας, στην οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αποδείχτηκαν ικανότατοι!!
Με το ξεκίνημα της φετινής προεκλογικής περιόδου ο «ανεξάρτητος» δήμαρχος Ικαρίας και επικεφαλής της οικουμενικής συγκυβέρνησης στον δήμο Ικαρίας, επέστρεψε από τα παλιά με μια συκοφαντική, διαστρεβλωτική, γεμάτη λάσπη ανακοίνωση!! («αλήθειες και ψέματα της Λαϊκής Συσπείρωσης»)
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:
Η Ικαρία έχει συσσωρευμένα προβλήματα, απόρροια της γενικής πολιτικής την οποία και ο δήμος, αν δεν βοήθησε να προωθηθεί, ανέχτηκε, δικαιολόγησε.  Με κυριότερα αυτά της Υγείας, του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού, της φτώχειας, της υποαπασχόλησης, της ραγδαίας μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων, όλων των Ικαριωτών και τις συνέπειες που αυτά προκαλούν, της έλλειψης ακόμα και σήμερα βασικών υποδομών και μέσων (δρόμοι, λιμάνια, αντιπλημμυρικά, συγκοινωνία), προβλήματα στην ποιότητα ζωής (απορρίμματα, νερά, λύματα) και πάει λέγοντας.
Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: ο δήμος Ικαρίας με τις παρεμβάσεις του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, έβαλε έστω ένα λιθαράκι στο να αντιμετωπισθούν αυτά τα προβλήματα, να ανακουφιστούν οι Ικαριώτες;;
Και σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει απάντηση. Δεν υπάρχει απάντηση γιατί δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ούτε καν ρητορική αντίθεση στην βάρβαρη πολιτική που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τις διάφορες συγκυβερνήσεις. Κάποιοι άλλοι φταίνε και για την ακρίβεια οι κομμουνιστές!!
Αυτό προκύπτει και από αυτή την ανακοίνωση: φταίνε οι κομμουνιστές, αυτοί δημιούργησαν «κατά την διάρκεια των πολυετών δημοτικών θητειών τους» τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι Ικαριώτες!! 
Φαίνεται πως οι κομμουνιστές είναι υπεύθυνοι για το ότι δεν υπάρχουν γιατροί και προσωπικό στις μονάδες Υγείας, για το ότι ταξιδεύουμε με επικίνδυνα σαπάκια και πανάκριβο εισιτήριο, για τις συντάξεις πείνας και τα άθλια μεροκάματα, για την φτώχεια, την υποαπασχόληση, για την ανεργία των νέων, για τα χαράτσια της ΔΕΗ,  για τα χαράτσια στα σπίτια μας και σε κάθε σπιθαμή γης, για τις υπηρεσίες που καταργούνται, για τον ΧΥΤΑ που δεν προχώρησε, για το νερό που δεν πίνουμε, για τα αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν, για τα ιαματικά λουτρά που μαραζώνουν, για τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, για, για, για…..
Πάει πολύ όμως !
Όσο και αν προσπαθήσει ο κ. Σταυρινάδης και οι συμπράττοντες του αντικομουνιστικού μετώπου, με φυγή προς το παρελθόν, με λάσπη και συκοφαντία δεν θα αποφύγουν τα ερωτήματα, δεν θα στρέψουν αλλού τη συζήτηση, δεν θα αποπροσανατολίσουν γιατί η πραγματικότητα είναι επίμονη και βασανιστική για τους Ικαριώτες, σκουντουφλάνε πάνω της όπως για παράδειγμα στην τραγική έλλειψη γιατρών, προσωπικού και μέσων, που δεν μπορούν να έχουν φροντίδα για μια απλή γρίπη, που δεν  υπάρχει κάποιος για να γράψει φάρμακα την ίδια ώρα που η πλειοψηφία του δήμου ψηφίζει να παραχωρηθεί περιουσία των Ικαριωτών για την κατασκευή ιδιωτικού «ερευνητικού κέντρου για την μακροζωία» όταν η ζωή μας κινδυνεύει καθημερινά από τις πολιτικές Υγείας, το οποίο «ερευνητικό κέντρο» θα προχωράει και σε «κοινωφελή παροχή ιατρικών υπηρεσιών», δηλαδή ένα «ξεροκόμματο» κάποιων βασικών φροντίδων υγείας, την ίδια στιγμή που οι Ικαριώτες δικαιούνται πλήρεις, σύγχρονες και αποκλειστικά δημόσιες παροχές και φροντίδα υγείας τέτοια που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι φιλανθρωπίες. Ένα ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο που θα προσελκύσει τουρίστες, δηλαδή μια βιολογική «ιδιαιτερότητα» των Ικαριωτών θα μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν!! Και αυτό το ονομάζουν ανάπτυξη!!
Γιατί η πραγματικότητα είναι επίμονη όσον αφορά τα προβλήματα της Παιδείας, την κατάργηση των ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ, την απόλυση εκπαιδευτικών, το κλείσιμο της ΕΠΑΣ, το ότι για παράδειγμα χάθηκαν εκατοντάδες διδακτικές ώρες από την έλλειψη προσωπικού, ότι παιδιά γράφτηκαν σε τμήματα που δεν λειτούργησαν ποτέ, ότι οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους υλικά και αναλώσιμα αφού τα σχολεία έχουν στεγνώσει από χρηματοδότηση, και πάει λέγοντας. Αντί άλλων για την ίδρυση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης παραθέτουμε αποσπάσματα όχι από τις δικές μας θέσεις, αλλά από την τοποθέτηση της ΟΛΜΕ, της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών της οποίας είναι μέλη (νομίζουμε…) τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας: «Δημιουργούνται, λοιπόν, Σχολές Κατάρτισης για αποφοίτους Γυμνασίου, από διάφορους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς, γυρίζοντας το εκπαιδευτικό ρολόι πίσω τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. Καθιερώνεται η μαθητεία, δηλαδή, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία ανήλικων μαθητών στους εργοδότες, ως υποκατάστατο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. …Για όλους τους παραπάνω λόγους είμαστε αντίθετοι στο νομοσχέδιο αυτό
Και αυτό, δηλαδή η μαθητεία και η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία θεωρείται δίκαιο και σωστό για τα μικρά παιδιά, για τα παιδιά μας!!
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Οι Εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι κομμουνιστές μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, από την πρώτη μέχρι τη τελευταία λέξη μας, άλλωστε η ίδια η ζωή μας επιβεβαιώνει καθημερινά σε ότι έχουμε πει.
Έχουμε καθαρές κρυστάλλινες θέσεις που απαντάνε στο τι χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας, ποια είναι η διέξοδος αύριο, που στοχεύουν στον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και τις επιλογές των πολιτικών υπηρετών της, βασικών ή αντικαταστατών, οποιασδήποτε απόχρωσης.
Είμαστε συνεχώς, πάντα στο πλευρό, περπατάμε μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλου του Ικαριώτικου λαού στους αγώνες τους για να αποκρούσουν αυτήν τη βάρβαρη πολιτική για τα μικρά και μεγάλα, για τα καθημερινά, για κάθε πρόβλημα τους. Με τις θέσεις μας, με τις προτάσεις μας, με τη στάση μας προσπαθούμε να βάλουμε έστω ένα λιθαράκι στο να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, να ανακουφιστούν οι Ικαριώτες έστω λίγο από τα μεγάλα προβλήματα τους. 
Θα προσπαθήσουν πολλά να πουν.
Θα πουν ψέματα πολλά. Θα συκοφαντήσουν, θα ρίξουν λάσπη, θα διαστρεβλώσουν, θα προχωρήσουν στον ωμό αντικομουνισμό.
Μην τους πιστέψετε, μην τους ακούσετε!!
Ακούστε την καθαρή και κρυστάλλινη φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης, στηρίξτε, ενισχύστε τα ψηφοδέλτια της.
Για να μην έχουμε άλλη χαμένη τετραετία.
Για να πάμε πολλά βήματα μπροστά.