Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ικαρία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Άγιος Κήρυκος 19/10/2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                Αρ.Πρωτ.: 1770
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ  ΙΚΑΡΙΑΣ
Τ.Κ.83300
ΤΗΛ :  2275022215, 2275350400
ΦΑΞ : 2275022215, 2275350424                      ΠΡΟΣ:

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γραφείο Υπουργού Κου Ραγκούση
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ  Γραφείο Υπουργού Κου Ρεππα
3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
Γραφείο  Κας Γενικού  Γραμματέως
4. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
5. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ Γραφείο Κου Νομάρχη
                                                                          ΚΟΙΝ.:
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ    (ΝΔ – ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΕΔΚΕ
ΜΜΕ

Θέμα : Άμεση ανάγκη κήρυξης της Ικαρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμη κυρία,
Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε από τα ΜΜΕ και όχι μόνο, η Ικαρία κατά την χθεσινή νύχτα επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα . Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού και στα δίκτυα ύδρευσης σε όλο το νησί ,προβλήματα υπάρχουν επίσης με την ηλεκτροδότηση και την επικοινωνία αφού και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών έχουν υποστεί ζημιές.
Η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού (Δήμος Ευδήλου και δήμος Ραχών ) αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί μάλλον ανεπανόρθωτα. Σε όλη αυτή την κατάσταση αντιλαμβάνεστε πως σοβαρές ζημίες έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις που αυτή την στιγμή δεν είναι δυνατό να παρουσιαστούν λεπτομερώς.
Λόγω του ότι οι δυνάμεις των ΟΤΑ της Ικαρίας (Που είδη επιχειρούν από χτες το βραδύ)  δεν επαρκούν από μόνες του για να αντιμετωπιστούν καταρχάς της άμεσες ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και εν συνεχεία της αποκατάστασης των υποδομών, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να συνδράμετε καθοριστικά τους ΟΤΑ του νησιού για την αντιμετώπιση  αυτής της πρωτόγνωρης για το νησί μας κατάστασης , τέλος ανάλογα μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα και για την αποζημίωση των πληγεντων κατοίκων της Ικαρίας .
Λόγω του κατεπείγοντος της υποθέσεως αναμένουμε τις απαντήσεις σας άμεσα, ευελπιστώντας ότι κατανοείτε την σοβαρότητα της κατάστασης και της συνέπειες της στην τοπική κοινωνία .

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ