Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή των Δημάρχων της Ικαρίας

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Aγιος Κήρυκος 27/10/2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                      Αρ. Πρωτ.: 1910
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ  ΙΚΑΡΙΑΣ
Τ.Κ.83300
ΤΗΛ :  2275022215, 2275350400
ΦΑΞ : 2275022215, 2275350424              
ΠΡΟΣ:

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  
Γραφείο Υπουργού Κου Ραγκούση
  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 
Γραφείο Υπουργού Κου Ρεππα
  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γραφείο Υπουργού Κου Παπακωνσταντινου
  1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο  Κας Γενικού  Γραμματέως
  1. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
  2. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
Γραφείο Κου Νομάρχη
  1. ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ( ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ )
Γραφεία Διοικητών και προέδρων
  1. ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΕΘΝΙΚΗΣ- ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ – ALPA BANK )
Γραφεία  προέδρων Δ.Σ
ΚΟΙΝ.:
1.       ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 
(ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ)
2.       ΚΕΔΚΕ
3.       ΜΜΕ
Θέμα :  Έκτακτη επιχορήγηση των Ο.Τ.Α Ικαρίας
Με το παρόν  έγγραφο αιτούμαστε την έκτακτη επιχορήγηση των ΟΤΑ της Ικαρίας για να μπορέσουν  να καλύψουν  το κόστος των συνεργείων που μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να εργάζονται για την  πρόσκαιρη αποκατάσταση της βατότητας του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου της Ικαρίας.  Καθώς και την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης των πληγεντων οικισμών από την πρωτοφανή βροχόπτωση της 18ης Οκτωβρίου 2010. 
Προχωράμε σε αυτή την ενεργεία λόγω του ότι οι διαθέσιμοι οικονομικοί  πόροι  των ΟΤΑ δεν επαρκούν από μόνοι τους να καλύψουν το απαιτούμενο ποσό, γεγονός άλλωστε που οδήγησε την κυβέρνηση να κηρύξει την Ικαρία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προχωράμε επίσης σε αυτή την έκκληση μετά και από την τουλάχιστον περίεργη εξέλιξη του προσφάτου αιτήματος του νομάρχη Σάμου να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση μόνο για της καταστροφές που υπέστη το επαρχιακό δίκτυο του νησιού.  Όλα αυτά μετά από δυο σύσκεψης φορέων η μια μάλιστα με την παρουσία και του κ. Μαγκριωτη στης οποίες  αναδείχθηκαν ενιαία τα προβλήματα που δημιουργηθήκαν στην Ικαρία και τους κατοίκους της .
Για το πλαίσιο το αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας που μπορεί να αποζημιώσει συνολικά και να ανακουφίσει ουσιαστικά τους πληγεντες  σας έχουμε ενημερώσει  με το από 20/10/2010 έγγραφο μας( Αρ. Πρωτ.: 1795) σήμερα επανερχόμαστε και ζητάμε την καθοριστική οικονομική ενίσχυση μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στης οικονομικές  υποχρεώσεις  που δημιουργήσαμε έναντι του συνόλου των ιδιωτών εργοληπτών που ουσιαστικά επιτάξαμε για να μπορέσουν το ταχύτερο δυνατό να αποκατασταθούν οι  ζημιές στα δίκτυα των δήμων.
Για να κατανοήσετε πληρέστερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα σας ενημερώνουμε πως το σύνολο του δημοτικού και αγροτικού δικτύου που έχει υποστεί ζημιές σε όλο το νησί προσεγγίζει τα 700  χιλιόμετρα και μια πρώτη καταγραφή των απαιτούμενων εργασιών μόνο για να αποκατασταθεί η βατότητα (χωρίς να κοστολογούνται τα αναγκαία έργα για την συνολική αποκατάσταση των υποδομών)  προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.  
Λόγω του κατεπείγοντος της υποθέσεως αναμένουμε τις απαντήσεις σας άμεσα, ευελπιστώντας ότι κατανοείτε την σοβαρότητα της κατάστασης και της συνέπειες της στην τοπική κοινωνία .



Με  ιδιαίτερη  τιμή
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ                             ΣΠΥΡΟΣ  ΤΕΣΚΟΣ
ΕΥΔΗΛΟΥ                                          ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ   ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
ΡΑΧΩΝ                                               ΦΑΝΟΥΡΗΣ   ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ