Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Για να μην ξεχνιόμαστε...

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
 Εκλογικές κολεγιές απέναντι στο λαό και το ΚΚΕ
                          Ο ΛΑ.Ο.Σ. εκπροσωπεί τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ!        

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οραματίζονται
μαρίνες και γιοτ στην Ικαρία,
όταν ο λαός του νησιού, που πληρώνει τη δική τους πολιτική,
αγωνίζεται για στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας
Στην προσπάθειά τους να νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν και να βγάλουν από τη μέση κάθε εμπόδιο στην εφαρμογή της, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.  δε διστάζουν να συνεργαστούν απροκάλυπτα σε επίπεδο δήμων, συγκροτώντας κοινό μέτωπο ενάντια σε υποψηφίους του ΚΚΕ.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμος της Ικαρίας, όπου τα τρία κόμματα, μαζί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο ενάντια στον Σ. Σταμούλο, νυν δήμαρχο Εύδηλου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ερχόμενες εκλογές.                                                  
            Μάλιστα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσαν στον ΛΑ.Ο.Σ. την προπαγανδιστική υπεράσπιση της συνεργασίας τους, η οποία εκφράζεται με τη στήριξη όλων σε ένα στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο τωρινός υποψήφιος δήμαρχος διετέλεσε στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής του σχήματος!                 
Εκφράζοντας το σύνολο των συνεργαζόμενων κομμάτων, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης γράφει στην εφημερίδα του ΛΑ.Ο.Σ. (A1- 11/9/2101) ότι  «η Ικαρία μένει πίσω στην ανάπτυξη και η αιτία είναι - κυρίως - οι μουχλιασμένες ιδέες του ΚΚΕ που στοιχειώνουν κάποια ακραία μυαλά για δεκαετίες (...) το ΚΚΕ άρχισε να τρέμει, γιατί όλοι εμείς οι Ικαριώτες που δεν είμαστε ΚΚΕ αντιπροσωπεύουμε το 66% (σ.σ. αθροίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) (...) Απέναντι σε αυτό το σκληρό κομμουνιστή κατεβάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης που κάνει πράξη την Εθνική Ενότητα. Ολοι το στηρίζουν πλην (φυσικά...) του μουχλιασμένου ΚΚΕ.                    
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., οι αριστεροί, οι οικολόγοι, οι ανεξάρτητοι πολίτες κάθε ιδεολογίας (σ.σ. σκόπιμα δεν ονοματίζει τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) που μπούχτισαν όλα αυτά τα χρόνια με τη μιζέρια που φέρνει το ΚΚΕ (...) Να γίνουν έργα, να ανοίξουν ξενοδοχεία, να πέσουν κονδύλια από την ΕΕ, να γίνει μαρίνα και να έρχονται τα γιοτ, να γίνει διεθνώς γνωστό το νησί του Ικάρου με τη λειτουργία της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας που θέλουν να τη φτιάξουν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία για να οικειοποιηθούν τον... Ίκαρο (!) Όλοι μαζί οι δημοκρατικοί μη κομμουνιστές πολίτες, όλοι όσοι βαρεθήκαμε την μούχλα του ΚΚΕ στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της συμφιλίωσης (...) Παλέψανε πολύ για να φτιαχτεί το ψηφοδέλτιο της νίκης και θα αγωνισθούμε για ένα ποσοστό - ρεκόρ, και ας κλαίει όσο θέλει το ΚΚΕ».
«Μαύρο» στο μαύρο μέτωπο
Είναι φανερή η στόχευση που υπηρετεί η συγκρότηση μετώπου ενάντια στο ΚΚΕ, όπως αποκαλυπτικός είναι και ο τρόπος με τον οποίο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται την «ανάπτυξη» στην Ικαρία και αλλού.
Είναι, άλλωστε, αυτή τους η συναντίληψη για την κυρίαρχη πολιτική που τους ενώνει ενάντια στο ΚΚΕ, γεγονός που αποτελεί ασφαλές κριτήριο, για να τους «μαυρίσει» ο λαός στην Ικαρία και σε κάθε άλλη γωνιά της Ελλάδας.
Από το Ριζοσπάστη, 14/9/2010