Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κατάθεση πρότασης συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

   Ικαρία, 14 Νοεμβρίου  2011


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύριε Δήμαρχε / Κυρία πρόεδρος         
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ


 Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την γενικευμένη κοινωνική και οικονομική κρίση, η κυβέρνηση προχωράει σε μια σειρά μέτρων που επί της ουσίας διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας- ψυχικής υγείας.  Ταυτόχρονα, συρρικνώνει τους μισθούς πείνας, ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, υποθηκεύει το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες με απολύσεις και εργασιακές εφεδρείες. Στον αντίποδα αυτών των μέτρων εδραιώνονται αποφάσεις που γιγαντώνουν τον ιδιωτικό τομέα και εμπορευματοποιούν τον ανθρώπινο πόνο.

       Σε αυτό το πλαίσιο και γνωρίζοντας πως υπάρχει υψηλή συνάφεια μεταξύ όξυνσης της κρίσης και αύξησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη χρήση και την καλλιέργεια ναρκωτικών, επιχειρώντας να ασκήσει με αυτό τον τρόπο ένα ευρύ κοινωνικό έλεγχο και μια ιδιότυπη καταστολή σε όσο γίνεται μεγαλύτερο βάθος χρόνου και περισσότερους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

        Απαξιώνει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα, με δραματικές μειώσεις (51%) του προϋπολογισμού τους και απολύσεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Πριμοδοτεί την υποκατάσταση και μέσα από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Διαλύει την πρωτογενή πρόληψη ενώ γνωρίζει πως η χώρα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εισόδου στη χρήση ναρκωτικών ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και επομένως η πρόληψη έχει για μας ύψιστη σημασία.

         Καλούμε  την Δημοτική αρχή να φέρει έγκαιρα, (στην συνεδρίαση που επίκειται) τα  μεγάλα αυτά ζητήματα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας. Μόνο έτσι πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν όλες οι παρατάξεις να τοποθετηθούν επισήμως και να διαμορφώσουν την θέση του Δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας, για αυτή την σοβαρότατη υπόθεση.

 



 Οι   Δημοτικοί Σύμβουλοι της 
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ