Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κατάθεση πρότασης συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο


Ικαρία, 29  Φεβρουαρίου 2012

 

Για τις αερομεταφορές στην Ικαρία

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη  διεθνής μειοδοτικός  διαγωνισμός  για την ανάθεση εκμετάλλευσης των 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, που πραγματοποιεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Από δημοσιεύματα του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου μαθαίνουμε ότι συνολικά έξι αεροπορικές εταιρείες κατέθεσαν προσφορές με δυο από αυτές να έχουν εκδήλωση ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση της Ικαρίας με την Αθήνα. Αν και η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε στις 4/1/2012 με την κατάθεση των σχετικών φακέλων σήμερα σχεδόν δυο μήνες μετά δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία εξέλιξη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα  στην αεροπορική σύνδεση του νησιού μας αφού μετά της 23/3/2012 δεν υπάρχουν προγραμματισμένα δρομολόγια. Αυτό σε συνδυασμό με το «παρασκήνιο» της υπόθεσης που περιγράφουν δημοσιεύματα  σε διαφορά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ δημιουργεί έντονη ανησυχία τόσο για τις διαδικασίες όσο και για την κατάληξη του διαγωνισμού. 
Πιστεύοντας ότι αυτή η εξέλιξη αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα προκαλέσει σοβαρότατο πρόβλημα τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων της Ικαρίας που χρησιμοποιούν της αερομεταφορές, όσο και στην τουριστική κίνηση του νησιού, που σε συνδυασμό με την παράλληλη υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δημιουργεί σοβαρότατες επιπτώσεις σε όσους εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού είτε ως επαγγελματίες είτε  ως εργαζόμενοι .
Καλούμε την διοίκηση του δήμου Ικαρίας να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο αν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με το θέμα, και πως προτίθεται να αντιμετωπίσει αυτή την εξέλιξη.