Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ούλοι αυτοί

«Ανάθεμα σε Γένουα με τον Ακριβοράφτην που’ ρθανε να πατήσουσιν της Νικαριάς το Καστρί»

   
Και στον ρόλο του γέρου- Ατσίδη ούλοι αυτοί με τις ροζ- πράσινες- μπλε- φαιές- κατάμαυρες προβιές του ανεξάρτητου.
Ήρθανε λοιπόν (από πού;;) να σας ξεμουχλιάσουν, να σας αερίσουνε, να σας ξυπνήσουμε και να σας ξεκολλήσουνε, που πάτε κι ακολουθείτε κάτι οικοδόμους, γλυκατζήδες, καφτζήδες και την παρέα τους. Κάτι βαριεστημένους, χωρίς σόλες στα  παπούτσια, που δεν σας αφήνουν σε ησυχία. Που σας τραβούνε για την Υγεία, για ότι κινείται και δεν κινείται πάνω σε αυτό το νησί.
Που κάνουν και απεργίες και έχουν και λόγο για ότι γίνεται σε αυτή την χώρα και διεθνώς.
Που τους εμπιστεύεστε οκτώ και δώδεκα χρόνια στο τιμόνι των δήμων, τους βγάζετε και Νομαρχιακούς Συμβούλους για να μεταφέρουν τις μουχλιασμένες ιδέες τους και εκτός Ικαρίας.
Που θέλουν να κάνουνε και έργα και μάλιστα να μην σας βάζουν να τα διπλοπληρώνετε.
Που θέλανε όλα τα προβλήματα σας να τα συνδέουν με την γενική πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Που πολεμάνε καλά και σώνει να σας πείσουνε πως αν δεν ξεσηκωθείτε θα μας πάρει όλους και θα μας σηκώσει.
Ήρθανε λοιπόν άνθρωποι επιστήμονες και σας λένε πως θα κάτσετε ήσυχα- ήσυχα στον καναπέ σας και αυτοί θα τα λύσουν όλα.
«Ανεξάρτητοι», ανεξάρτητα που είναι μέλη και στελέχη του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΚ, της ΝΔ. Ανεξάρτητα που τους στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά. Ανεξάρτητα που τους στηρίζει ο ΛΑΟΣ.       
Που έχουνε λύσεις για όλα, απλά όλα τα προηγούμενα χρόνια τις κρατούσαν καλά κρυμμένες. Γι’ αυτό άλλωστε για μια σειρά ζητήματα που ταλανίζουν τον Καριώτικο λαό οι ίδιοι και οι παρατάξεις τους τηρούσαν σιγήν ιχθύος, αλλά με τεράστια ευκολία κατέκριναν και κατακρίνουν τις σημερινές δημοτικές αρχές.
Που μιλούνε για έργα και ανάπτυξη και καθυστέρηση, αλλά δεν υπάρχει έργο των τελευταίων χρόνων, από χαντάκι μέχρι λιμάνι, και από λουτροπηγή μέχρι υπόστεγο ανακύκλωσης, που να μην έχει κωλυσιεργήσει λόγω μηνύσεων, προσφυγών, κλπ., είτε κάποιας υποομάδας, είτε «προσωπικοτήτων» αυτού του μαζέματος.   
Α! και για να μην ξεχνιόμαστε, ενώ έως πριν λίγο καιρό κατηγορούσαν το ΚΚΕ και τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι πολιτικοποιούν τις, τάχα μου- δήθεν, τοπικές εκλογές, σήμερα όλων οι αρχηγοί λυσσάνε για το πολιτικό μήνυμα των εκλογών. Μόνο στην Ικαρία έχουμε να κάνουμε με «αυτοδιοικητικά κινήματα» που τα ζύμωναν πολύ καιρό, αλλά τους έκοβε το προζύμι. Φέρανε λοιπόν μαγιά και ιδού!
Κούνια που τους κούναγε!
Με ποιο πλευρό κοιμήθηκαν και ξύπνησαν δροσεροί;;
Δεν τους είπε ποτέ κανείς ότι ο Καριώτικος λαός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων δεν «μασάει χόρτο».
Δεν άκουσαν ποτέ ότι τούτος ο λαός και πριν τους κομμουνιστές, ήταν βαθιά συνετός και αγωνιστής, γι’ αυτό και έδεσε με αυτό τον τρόπο με τους εξόριστους, με την θεωρία και την ιδεολογία τους και τελικά με το Κόμμα τους το ΚΚΕ.
Δεν τους είπε ποτέ κανείς πως ο Καριώτικος λαός έδωσε τα καλύτερα παιδιά του, από τον Ισπανικό εμφύλιο ως την Ακροναυπλία και από την Πίνδο ως το Τομπρούκ, από τον Δεκέμβρη ως τον Γράμμο και από εκεί ως το Πολυτεχνείο, και συνεχίζει και θα συνεχίσει πάντα άρρηκτα δεμένος με το Κόμμα της Εργατιάς.   
Γιατί γνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι «καινούργιο» ότι μυρίζει συμβιβασμό.
Γιατί ξέρει από την πείρα του ότι η δύναμη είναι στους αγώνες, και η νίκη θα είναι εκείνων που κινούν κάθε νήμα του κόσμου και της ιστορίας.
Ο λαός της Νικαριάς θα τους μαυρίσει, θα ψηφίσει και θα στηρίξει
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  παντού.
Θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για τους αγωνιστές
που τον εκπροσωπούν.

Μιχάλης Τσάκαλος
Υποψήφιος σύμβουλος στην τοπική κοινότητα
Περδικιού με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.