Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες που το βόλι της ψήφου τους το έδωσαν σε αυτή, σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες, με τα εκβιαστικά διλήμματα ΠΑΣΟΚ σα δαμόκλειο σπάθη να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των λαϊκών στρωμάτων και τα υπόλοιπα κόμματα του δικομματισμού σε ρόλο δεύτερο.
Μια μέρα μετά τον πρώτο γύρο και τις πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μπορούμε να πούμε πως πέρα από κάθε αμφιβολία αυτές οι εκλογές ήταν και συνεχίζουν να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Κυριαρχούνται από πολιτικές θέσεις και από πολιτικές πρακτικές, τα συμπεράσματα τους είναι πρωτίστως πολιτικά και θα χρησιμοποιηθούν – για παράδειγμα από το ΠΑΣΟΚ- σαν επιβεβαίωση της αντιλαϊκής/ αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει μαζί με Ε.Ε., ΔΝΤ ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Η «αυτιδιοικητικότητα» χάθηκε προ πολλού και τα τοπικά προβλήματα τα διαπερνούν είναι έκφραση των διαχρονικών πολιτικών επιλογών των κομμάτων του δικομματισμού.
Το ψηφοδέλτιο που συγκρότησε πανελλαδικά το ΚΚΕ μαζί με άλλους αγωνιστές που συμπορευτήκαμε στους αγώνες σημείωσε μεγάλη ανοδική πορεία παντού και στις περιφέρειες και στους δήμους. Εκφράστηκε με πεντακάθαρο τρόπο και στην περιοχή μας όπου το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκέντρωσε ποσοστό 42% στην  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- το ψηλότερο πανελλαδικά- και 44% στον δήμο της Ικαρίας.
Το εκλογικό αποτέλεσμα περικλείει την καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και δεν περιλαμβάνει την ενίσχυση της ΝΔ. Να διευρυνθεί η δυναμική που εκφράστηκε στον πρώτο γύρο.
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Στη μάχη της δεύτερης Κυριακής στην Ικαρία, σας καλούμε να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σας καλούμε όλους, και εκείνους που έκαναν αποχή και εκείνους που ψήφισαν διαφορετικά κόμματα.
Να μην επιτρέψουμε η ψήφος του Ικαριώτικου λαού, η ψήφος σας, να μετρηθεί σαν ψήφος υποστήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής σαν ψήφος επιβεβαίωσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε., του ΔΝΤ.   
Να γίνει η αγανάκτηση δύναμη!

Ικαρία, 8 Νοέμβρη 2010