Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

 ....έδωσε σκληρή μάχη κόντρα στο αντι-ΚΚΕ μπλοκ

Το ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εφοπλιστές - ιδιοκτήτες ΜΜΕ,
συγκέντρωσε ποσοστό 53%.
Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν και να δείξουν ότι είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής
    Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζει να βαδίζει ο ικαριώτικος λαός. Αργά το βράδυ, τα ποσοστά του β' γύρου έδειξαν να «κλείνουν» περίπου στο 47% για το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, ενώ το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 53%.
    Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στ. Σταμούλο έδωσε τη μάχη του β' γύρου με αποφασιστικότητα και πείσμα. Μία μάχη από την οποία ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ηττημένος. Αυτό το μαρτυρούν το ίδιο το ποσοστό που συγκέντρωσε, αλλά και οι πρωτόγνωρες συνθήκες για το νησί, και γενικότερα, κάτω από τις οποίες δόθηκε ο προεκλογικός αγώνας.
    Απέναντι στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απέναντι στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, είχαν συμμαχήσει, συγκροτώντας ξεκάθαρο αντιΚΚΕ μπλοκ, οι δυνάμεις του δικομματισμού και των αναχωμάτων του, κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρ. Σταυρινάδη. Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν και να δείξουν ότι, πέρα από τις όποιες μικροδιαφορές, είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, βάρβαρης για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής. Ότι έχουν κοινό αντίπαλο, το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
    Ο συνδυασμός των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΑ, ειδικά στο δεύτερο γύρο και μετά τα αποτελέσματα του πρώτου, επιτέθηκε με μανία σε βάρος του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επιστρατεύοντας όλα τα γνωστά «βρώμικα» όπλα. Συκοφαντίες, λάσπη σε βάρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του αγωνιστικού συνδυασμού και του υποψήφιου δημάρχου, ψευτιές, τάξιμο παντού. Στο «πλευρό» του είχε τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, τους ίδιους τους εφοπλιστές, όπως ο Σπανός και ο Αλαφούζος, που έκαναν απροκάλυπτη παρέμβαση. Ενώ, σε διατεταγμένη αποστολή, ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος γύριζε στα χωριά δηλώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει δήθεν τον «αντιμνημονιακό» Σταμούλο, αφήνοντας άθλια υπονοούμενα για υπόγεια συνδιαλλαγή του ΚΚΕ με τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Τα ίδια ακριβώς αναμασούσε και ο Χρ. Σταυρινάδης, σε περιοδείες του στην Ικαρία αλλά και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
    Ο αγώνας που έδωσε στην Ικαρία η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο ήταν παλικαρίσιος, ενώ ο τρόπος δουλειάς ήταν υποδειγματικός. Διευρυμένες μαζικές συσκέψεις σε όλα τα χωριά, συσκέψεις σε σπίτια, κατά τόπους συγκεντρώσεις σε πλατείες σε καφενεία, σχεδιασμός με χαρτί και μολύβι. Έδωσε τη μάχη με όπλα την πολιτική του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας άνθρωπο τον άνθρωπο τι αναμένεται με τον «Καλλικράτη», τις αιτίες της κρίσης, ενώ αναδείχθηκε ποια είναι η διέξοδος, ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που υποτάσσεται στις λαϊκές ανάγκες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο να διαψευστούν οι προσδοκίες της «συμμαχίας» της οποίας τα επιτελεία διέδιδαν ότι θα ξεμπερδέψουν από τον πρώτο γύρο με ποσοστά πάνω από το 60%. Ωστόσο, τελικά προηγήθηκαν με 81 ψήφους και ποσοστό, πάντα σε ότι αφορά τον α' γύρο, περίπου 45%.