Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

                                    
 Για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των τοπικών εκλογών


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς, τους συναγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που με μαχητικότητα και αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών για τον Δήμο της Ικαρίας. Χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες που «σε ενάντιους καιρούς» στήριξαν και ανέδειξαν ακόμα πιο ενισχυμένο τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ικαρία, δίνοντας της το ψηλότερο πανελλαδικά ποσοστό του  47%.
Ο δεύτερος γύρος χαρακτηρίστηκε από μια πρωτοφανή επίθεση ψευδολογίας, συκοφαντίας, λάσπης, από λυσσαλέο αντικομμουνισμό έως και ανοιχτή προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ, τους κομμουνιστές δημάρχους και όλους τους αγωνιστές που στο πλάι τους έδιναν τη μάχη του δεύτερου γύρου.
Το αντι-ΚΚΕ μπλόκ ΛΑΟΣ- ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ- εφοπλιστών- συγκροτημάτων τύπου και με την καθοριστική συμβολή του «ανεξάρτητου» ψηφοδελτίου της ΑΣΠΙ κατήγαγαν πύρρειο νίκη και συγκέντρωσαν όλο κι όλο 53%.
Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν: μεταξύ τους μπορούν να τα βρουν. Είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής, και αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι άλλο από την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ, από την αγωνιστική -τόσα χρόνια- στάση των κομμουνιστών δημάρχων, από το ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.
Δεν ξεμπερδεύουν όμως έτσι με τους κομμουνιστές.
Γιατί οι κομμουνιστές από όποια θέση και να βρεθούν θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα δίκια των εργαζομένων, για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Είμαστε κοντά στο λαό που υποφέρει από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ, Ε.Ε., ΔΝΤ, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Θα αντισταθούμε στα δεινά που θα φέρει ο «Καλλικράτης» και η εφαρμογή του. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τη δράση μας και τις πρωτοβουλίες μας για τα λαϊκά προβλήματα μαζί με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις του τόπου μας, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στις γειτονιές, στα χωριά,  στους τόπους δουλειάς.
Ελαχιστοποιώντας τις αδυναμίες μας, θα αγωνιστούμε για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, θα παλέψουμε και θα συμβάλλουμε στη συσπείρωση, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης για να αποτρέψουμε τα χειρότερα αλλά και για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.



Η Ν.Ε. Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ
17/11/2010