Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

                                                                             Δελτίο τύπου 
Χωρίς πλοίο δεν θα μείνουν οι Φούρνοι και ο Άγιος Κήρυκος, και αυτό χάρη και στην άμεση κινητοποίηση και σε Ικαρία και σε Αθήνα, των δημοτικών αρχών, των ταξικών σωματείων, των πατριωτών μας της παροικίας που την προηγούμενη εβδομάδα διαδήλωσαν δυο φορές (Δευτέρα και Παρασκευή)  στο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας  και Φούρνων χαιρετίζει το γεγονός.
Συνεχίζει τον αγώνα της για την  απρόσκοπτη, τακτική, καθημερινή σύνδεση των νησιών μας, χειμώνα- καλοκαίρι, με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων και με φτηνά εισιτήρια. Για να δρομολογηθεί και δεύτερο πλοίο στα νησιά μας. Για θαλάσσιες μεταφορές που θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι πεδίο κερδοφορίας των εφοπλιστών.
Αυτή τη στιγμή όμως και μπροστά στις εκλογές της 7ης και της 14ης του Νοέμβρη, προβάλλει επιτακτικά το αίτημα της προσέγγισης και στα τρία λιμάνια της επαρχίας μας  ιδιαίτερα τις ημερομηνίες 5 (παρασκευή ) και 6 (Σάββατο) καθώς επίσης και  12 (παρασκευή) και 13 (Σάββατο) του Νοέμβρη, παραμονές των εκλογικών διαδικασιών.
Αίτημα που διεκδικούμε, και θα το παλέψουμε, για να διευκολυνθούν οι συμπατριώτες μας στην μετακίνηση τους είτε με το «Νήσος Μύκονος» είτε με έκτακτη δρομολόγηση και δεύτερου πλοίου. 

Ικαρία, 30 Οκτωβρίου 2010