Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ



Χαιρετίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι με όλες μας τις δυνάμεις στους ναυτεργάτες απεργούς, που εδώ και μια βδομάδα κρατάνε τα πλοία δεμένα στο λιμάνι και συνεχίζουν για άλλες 48 ώρες. Οι ναυτεργάτες παλεύουν και διεκδικούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις, μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Η βρώμικη επίθεση από τους εφοπλιστές τύπου Βεντούρη και κυβέρνησης-μεγαλοξενοδόχων που ονομάζουν τους ναυτεργάτες καλοπληρωμένους εργαζόμενους πρέπει να πέσει στο κενό.
Οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει εφοπλιστική ασυδοσία, τι σημαίνει να μην έχουν πλοίο για μέρες ή για μήνες τα νησιά μας, τι σημαίνει πανάκριβο εισιτήριο και ταξίδι με σαπάκια. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το ναυτικό έγκλημα του "Εξπρές Σαμίνα", που πενθήσαμε πατριώτες μας και συγγενείς μας που η εφοπλιστική ασυδοσία τους έστειλε στο χαμό.  
Ο αγώνας που δίνουν σήμερα οι ναυτεργάτες αφορά όλη την εργατική τάξη, τις λαϊκές οικογένειες. Είναι υπόθεση όλων μας που βασανιζόμαστε  από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. της Ε.Ε.
Όπως ο αγώνας που θα δίνουμε αύριο για το μεροκάματο, για να μην κλείσουν τα μαγαζιά μας, για να μορφωθούν τα παιδιά μας, για να μην πεθαίνουμε στο δρόμο, θα είναι και δικός τους αγώνας.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη τους.
Για να σπάσει η τρομοκρατία και η αισχρή συκοφάντηση από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- εφοπλιστών. 
Γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος.



Ικαρία, 29 Νοεμβρίου 2010