Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  του ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ
Υποψήφιου Δημάρχου Ικαρίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

                                                  Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,
Αισθάνομαι την υποχρέωση και την ανάγκη, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απέμεινε μέχρι τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ικαρία, να επικοινωνήσω άμεσα μαζί σας, για να μάθετε την αλήθεια και να αποκαλυφθούν τα ψέματα.
Σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, προσπάθησε να δώσει τις θέσεις του για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε κάτοικο του νησιού μας.
Σας μιλήσαμε για το μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν, αλλά και αυτά που έρχονται, για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του αντιλαϊκού «Καλλικράτη», για την προστασία του περιβάλλοντος, για την Υγεία, την Παιδεία, τα αντιπλημμυρικά έργα, την ύδρευση, την αποχέτευση, για όλα τα λεγόμενα «μεγάλα» και «μικρά» προβλήματα.
Η αντιπαράθεση μας προς τους άλλους συνδυασμούς και η κριτική μας, έγινε στη βάση πολιτικών θέσεων και επιχειρημάτων χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Δυστυχώς όμως, και όχι με ευθύνη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», από τη Δευτέρα το πρωί η όλη προεκλογική συζήτηση έχει ξεφύγει από τα προβλήματα που απασχολούν τον Ικαριώτικο λαό.
Όλοι είμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας επιχείρησης κατασυκοφάντησης και  λασπολογίας σε βάρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ΚΚΕ που την στηρίζει και εμένα προσωπικά.
Η καλά αυτή στημένη και συντονισμένη προσπάθεια ξεκινά από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με στόχο τις Περιφέρειες όπου αντιπαρατίθενται μεταξύ τους. Κλιμακώνεται από «τα ΝΕΑ» του συγκροτήματος Λαμπράκη, την «Καθημερινή» του εφοπλιστή Αλαφούζου, αλλά και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αναπαράγεται και συντονίζεται από στελέχη του συνδυασμού του κ. Σταυρινάδη και τμήμα τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΛΑΟΣ.
Μιλούν για «κρυφές συναλλαγές» μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ, για ανταλλαγή ψήφων σε Δήμο και Περιφέρεια, για δικές μου συναντήσεις με τον κ. Καμμένο (μάλιστα λένε ότι μας είδαν να πίνουμε και καφέ στην πλατεία του Ευδήλου!)
Αυτοί που παράγουν τέτοιες «ειδήσεις», ξέρουν πολύ καλά ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Αποδεικνύονται όμως άριστοι μαθητές στο δόγμα του Γκαίμπελς «πες- πες κάτι θα μείνει στο τέλος».

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι λίγο- πολύ γνωριζόμαστε. Πολλοί από εσάς με γνωρίζετε προσωπικά ή γνωρίζετε άλλα στελέχη του ΚΚΕ που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας, ή άλλους υποψήφιους που συνεργάζονται για χρόνια με το ΚΚΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.   
Κάποιοι από εσάς ίσως να μας καταλογίζετε ευθύνες για αδυναμίες, λάθη, κενά και παραλείψεις στη δουλειά μας στους δήμους του νησιού μας τα χρόνια που πέρασαν και πιθανόν σε αρκετά από αυτά να έχετε δίκιο.
Είναι όμως αγαπητοί συμπατριώτες, άλλο πράγμα αυτό και άλλο οι συκοφαντίες για κρυφές και υπόγειες συναλλαγές, για αλισβερίσια, για όλα αυτά που διαδίδονται εις βάρος μας.  
Το μόνο που έχω να τους απαντήσω σε όλη αυτή την άθλια προπαγάνδα και συκοφαντία είναι το εξής:
Χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες δεν έκανα συναλλαγή ακόμα και όταν απειλούνταν με φυλακές και εξορίες ή ακόμα και με το εκτελεστικό απόσπασμα.
Δεν το έκαναν όταν κινδύνευε η ίδια τους η ζωή, θα το κάνουν τώρα για κάποιους ψήφους ή για κάποιο αξίωμα;;
Μην κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια».
Τα       όσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο.
Αυτά που λένε και διαδίδουν δεν μπορούν να μας αγγίξουν.
Δείχνουν την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν στη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο πως, με ποιο τρόπο, και μέσα θα αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα του Ικαριώτικου λαού.
Με όλο τον σεβασμό στην διαφορετική γνώμη και την πολιτική- ιδεολογική τοποθέτηση του Ικαριώτη και Ικαριώτισσας, σας καλώ όλους να προσέλθετε  την Κυριακή 14 του Νοέμβρη στην κάλπη, με το νου και το βλέμμα στραμμένο στα προβλήματα που έχει ο καθένας μας, αλλά και συνολικά ο τόπος μας- προβλήματα που είναι αποτέλεσμα των γενικότερων αντιλαϊκών πολιτικών- και πως αυτά θα αντιμετωπιστούν από τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ !

Με βαθιά εκτίμηση
Στέλιος Σταμούλος
Υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό
της «Λαϊκής Συσπείρωσης»