Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.



Ικαρία, 10 Σεπτεμβρίου  2013


Προς την διοίκηση  του δήμου Ικαρίας
Ερώτηση για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου. 
Τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια διενεργούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας, αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων διάφορων αθλημάτων (ποδοσφαίρου-Καλαθοσφαίρισης κλπ), όπου σημειωτέον παίρνουν μέρος σε αυτές τις δραστηριότητες και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πάνω από 300 άνθρωποι στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι.
Τα γήπεδα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί σε διάφορες χρονικές περιόδους κυρίως με χρηματοδοτήσεις και με σχέδια από την ΓΓΑ και με επίβλεψη από μηχανικούς είτε της ΓΓΑ είτε της τότε Νομαρχίας Σάμου.    
Σε αυτές τις εγκαταστάσεις έχουν φιλοξενηθεί Αιγαιοπελαγίτικοι  αγώνες και πρωταθλήματα με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και πολλαπλάσιων φιλάθλων να τους παρακολουθούν.
Σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν χαρακτηρίσει σαν ακατάλληλα σχεδόν όλα τα γήπεδα των νησιών μας (εκτός από ένα) ακόμα και για προπονήσεις. Φέτος ζητιέται από τις ομάδες να εξασφαλίζουν «άδεια διεξαγωγής αγώνα» για γήπεδα που προηγούμενα έχουν κριθεί ακατάλληλα.  Συνέπεια των παραπάνω είναι η ματαίωση της έναρξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στο νομό Σάμου. Στην ουσία πήραν απόφαση κλεισίματος όλων των γηπέδων και των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων και διακοπής κάθε αθλητικής δραστηριότητας. 
Η βασική αιτία αυτής της κατάστασης είναι η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της δικομματικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σήμερα που και τον αθλητισμό και την ανάγκη της νεολαίας για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο την υποβαθμίζει και την μετατρέπει σε εμπόρευμα, στραγγαλίζοντας τον σωματειακό αθλητισμό καταργώντας ακόμα και τα σχολικά πρωταθλήματα.
Σήμερα ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της νεολαίας αποκλείεται από τον αθλητισμό, όπως για παράδειγμα τώρα στο νομό Σάμου. Ταυτόχρονα όμως εκκρεμούν και ορισμένες παρεμβάσεις που δεν έχουν γίνει (όπως για παράδειγμα η μόνωση της δεξαμενής καυσίμων του κλειστού γυμναστηρίου) που δεν έχουν γίνει  ακόμα αδικαιολόγητα κατά την γνώμη μας.    
Για όλα  αυτά  ερωτάσθε κύριε δήμαρχε:

  • Πότε προβήκατε τελευταία φορά σε διεκδίκηση οποιουδήποτε ποσού για την βελτίωση συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού.

  • Σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων έτσι ώστε να χορηγηθεί άμεσα από της υπηρεσίες της περιφέρειας βορείου Αιγαίου η άδεια διεξαγωγής αγώνων,  στα γήπεδα που χρόνια  τώρα γίνονται.