Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Ικαρίας
Ικαρία, 24/10/ 2012

Τοποθέτηση  για την αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ  Ικαρίας

Κύριε  Δήμαρχε / Κυρία πρόεδρος   
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ.
Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε από την επίσημη ενημέρωση που έχετε,  αλλά μέχρι στιγμής δεν έχετε κοινοποίηση σε κανέναν, από τις 12 Οκτωβρίου η Επιτροπή Ενοποιήσεων Δ.Ο.Υ. παρουσίασε, στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, το πόρισμά της για την κατάργηση 127 Δ.Ο.Υ. στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων τρεις  βρίσκονται στα νησιά μας και συγκεκριμένα,  οι δυο  Δ.Ο.Υ. της  Σάμου και η Δ.Ο.Υ. Ικαρίας. Σχετική διάταξη πρόκειται να συζητηθεί ήδη σήμερα 24/10/12 στη Βουλή. 
Είναι ευνόητες οι ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτό το μέτρο, κοντά στα τόσα δεινά που έχει φορτώσει η αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης με πρόσχημα το χρέος, στις πλάτες των κατοίκων των νησιών μας , όπως και όλου του λαού μας, κάνοντας τους το βίο αβίωτο. 
Επιπλέον, με το μέτρο αυτό, οι εργαζόμενοι, που εργάζονται σήμερα στις καταργούμενες Δ.Ο.Υ. θα ξεσπιτωθούν ή θα μείνουν χωρίς δουλειά με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Παράλληλα μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί η αντικατάσταση των καταργούμενων Δ.Ο.Υ. από τα κέντροα εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), αφού σε αυτά θα διεκπεραιώνονται μόνο  απλές συναλλαγές και για τις υπόλοιπες (θεώρηση στοιχείων, ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ), θα είναι υποχρεωμένοι όλοι οι  συναλλασσόμενοι να ταξιδεύουν στη Σάμο.
Το «μέτρο» αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι όλα όσα λέγονται για ανάπτυξη των νησιών, νησιωτικότητα και νησιωτική πολιτική αποτελούν άθλιο εμπαιγμό.  Την ίδια στιγμή που το Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου παρουσιάζει για διαβούλευση το «Στρατηγικό & Επιχειρησιακό σχεδιασμό Νησιωτικής Πολιτικής» όπου αναφέρει στο σχετικό κείμενο μια σειρά ενδεικτικές δράσεις υποστήριξης των μικρομεσαίων επιτηρήσεων των νησιών  οι όποιες βρίσκονται σε πλήρη αντίφαση με την πολιτική που εφαρμόζει αυτή την στιγμή η κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) σχετικά με την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ίδια στιγμή το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρεί στην κατάργηση 127 Δ.Ο.Υ.  στην περιφέρεια της χώρας .
Καλούμε το Δημοτικό συμβούλιο να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά, τόσο με μια καταδικαστική απόφαση αυτών των σχεδιασμών  της Κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), απαιτώντας παράλληλα να μην υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου οικονομικών.
Τέλος υποστηρίζοντας στην πράξη το πνεύμα, παλιότερης ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβούλιου σας καλούμε να προχωρήσουμε από την Δευτέρα 29/10/12 σε κατάληψη του κτιρίου του διοικητηρίου (που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. ) μέχρι ότου λάβουμε επίσημη απάντηση αναστολής της απόφασης  κατάργησης  της .


Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας 
Νικόλαος Λαρδάς