Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κατάθεση πρότασης συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο

 
  Ικαρία, 11 Νοεμβρίου  2011

 

Κατάθεση πρότασης συζήτησης για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Δήμαρχε / Κυρία πρόεδρος          
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ
Έχοντας υπόψη το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργήσουν  τα πρόσθετα δυσβάστακτα μνημονιακά χαράτσια στα ακίνητα , τα οποία  άρχισαν να φτάνουν και στους δημότες μας μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος ,φέρνοντας τους αντιμέτωπους με την απειλή κοψίματος του ρεύματος από τη ΔΕΗ  αν δεν πληρωθούν. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η μεθόδευση αυτή προωθείται με τρόπο  εξαναγκαστικό και αντιδημοκρατικό.

Λαμβάνοντας υπόψη επίσης ότι πολλοί Δήμοι της χώρας,  όπως για παράδειγμα οι Δήμοι Πετρούπολης, Νέας Ιωνίας, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Περιστερίου, Ίλιον, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Αμαρουσίου, Σαρωνικού, Λάρισας, κλπ, αναλαμβάνουν  δράση με πολλούς τρόπους , υποστηρίζοντας τους δημότες, που δεν έχουν, δεν μπορούν, δεν πληρώνουν, θεωρώντας αντισυνταγματική τη ρύθμιση και τη σχετική μεθόδευση . Έτσι ώστε να μη γίνει διακοπή του ρεύματος στους δημότες τους, εξ αιτίας των μνημονιακών χαρατσιών. Οι Δήμοι αυτοί εκτός της έμπρακτης μαζικής δράσης ,αναλαμβάνουν επίσης να προχωρήσουν και σε ομαδικές δικαστικές προσφυγές για λογαριασμό των δημοτών τους.

         Καλούμε  την Δημοτική αρχή να φέρει έγκαιρα το  μεγάλο αυτό πρόβλημα  για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας, ώστε ο Δήμος να στηρίξει έμπρακτα τους δημότες που αρνούνται να πληρώσουν τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση με τη ΔΕΗ και την εφορία. Τους δημότες που πρωτοστατούν ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί πολύμορφα η άρνηση πληρωμής, ενάντια σε αυτά τα χαράτσια και τον τρόπο που προωθούνται.

            Μόνο έτσι πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν όλες οι παρατάξεις να τοποθετηθούν επισήμως και να συνδιαμορφώσουν την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας, για αυτή την σοβαρότατη υπόθεση.

Οι   Δημοτικοί Σύμβουλοι της
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ