Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αποκαταστάσεις από τις ζημιές στο Καρκινάγρι: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!


Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α

Οχτώ μήνες μετά την καταστροφή του Οκτώβρη  και τα λόγια τα παχιά , τα μεγάλα- από το δήμο Ικαρίας, τη Νομαρχία Σάμου, την Περιφέρεια, τον βουλευτή του Νομού, υπουργούς, υφυπουργούς και λοιπούς κυβερνητικούς παράγοντες,
το Καρκινάγρι, τ’ Αμάλου, ο Κάλαμος, το Τραπάλου, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές είναι πεταμένοι, παραμελημένοι, ξεχασμένοι.
Ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης (24/10/2010), και ο δήμαρχος Ικαρίας, υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη Δυτική Ικαρία καθώς το μέγεθος των καταστροφών και οι συνέπειες τους στους κατοίκους των περιοχών αυτών έδιναν επείγοντα χαραχτήρα στις αποκαταστάσεις.
Περιοχές που χαρακτηρίστηκαν σαν πλημμυροπαθείς καθώς και όλο το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οχτώ μήνες μετά:
Ÿ        Έχουν εγκριθεί 3.950.000€ για τα έργα αποκατάστασης όταν μόνο το κόστος αποκατάστασης του κεντρικού οδικού δικτύου της Ικαρίας υπολογίζεται σε πάνω από 10.000.000€.
Ÿ        Τα έργα αποκατάστασης ανατίθενται στην Εγνατία ΑΕ η οποία τα δημοπρατεί χωρίς να περιλαμβάνεται ούτε ένα χαλικάκι για τις περιοχές μας και τα χωριά μας.. (Άγιος- Εύδηλος μέσω Πλαγιάς, Άγιος- Εύδηλος μέσω Μονκαμπίου και Εύδηλος- Αρμενιστής- Ράχες).
Ÿ        Ο κάτω δρόμος Κάλαμος- Νας υποχρηματοδοτείται και το έργο καθυστερεί δραματικά.
Ÿ        Το εσωτερικό οδικό δίκτυο των χωριών μας συνεχίζει στο μεγαλύτερο μέρος του να είναι κλειστό.
Αναρωτιόμαστε ποια ανάλγητη πολιτική είναι αυτή που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους, τα χωριά μας και τις ανάγκες τους σαν αριθμούς που δεν συμφέρουν;;
Ποιοι είναι αυτοί που προσυπογράφουν την εγκατάλειψη της περιοχής μας;; Ποιοι είναι αυτοί που στηρίζουν αυτή την πολιτική;;
Που είναι τώρα όλοι αυτοί οι λαλίστατοι μέχρι πριν από λίγο καιρό υπεύθυνοι- ανεύθυνοι;;
Είναι βαριές οι πολιτικές και οι προσωπικές τους ευθύνες για την κοροϊδία,  την εξαπάτηση, την εγκατάλειψη του τόπου μας.
Δηλώνουμε πως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ü     Άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο (κεντρικό και εσωτερικό), για την ύδρευση, την άρδευση, την αποχέτευση, το αλιευτικό καταφύγιο, για όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, για να αρχίσει πάλι να βρίσκει τη ζωή του ο τόπος μας.

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ