Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

για το ΤΑΔ Αγίου Κηρύκου

   Ικαρία, 21 Ιανουαρίου 2011

Κατάθεση πρότασης συζητήσεως θέματος εκτός ημερησίας διατάξεως  στην 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
(για το ΤΑΔ Αγίου Κηρύκου)

Κύριε Δήμαρχε  / Κυρία πρόεδρε                              
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι  του Δ.Σ

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό  πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  με τις μεθοδεύσεις της οδηγεί το Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης Αγίου Κηρύκου στην κατάργησή του.
Μετά την απαράδεκτη απόφαση, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αποποιήθηκε την αυτονόητη ευθύνη του για την μεταφορά των μαθητών, ρίχνοντας το βάρος στους ίδιους και τους γονείς τους, έρχεται τώρα το «τελειωτικό χτύπημα»: Με δεύτερη απαράδεκτη εγκύκλιο παραμονές Πρωτοχρονιάς, το ΥΠΔΒΜΘ ανακοινώνει όρους και προϋποθέσεις για την λειτουργία των ΤΑΔ/ ΕΤΑΔ δρομολογώντας έτσι την κατάργηση εκατοντάδων σχολείων, και ανάμεσα τους και του ΤΑΔ Αγίου Κηρύκου.
Στην Ικαρία και ενώ οι μαθητές έχουν εγγραφεί στα τμήματα του ΤΑΔ, δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα προπόνησης!! «Ακόμα καλύτερα»: το ΤΑΔ Αγίου Κηρύκου πληρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις και αυτής της εγκυκλίου! 
Παράλληλα μένουν στον αέρα εργαζόμενοι που ζουν στην Ικαρία και που με επιλογή τους τοποθετήθηκαν στο ΤΑΔ Αγίου Κηρύκου!
Για το υπουργείο το κόστος αποτελεί και το βασικό επιχείρημα για το κλείσιμό τους- «τα ΤΑΔ λειτουργούν με υπερβολικά υψηλό κόστος»- αποτυπώνοντας την ανταποδοτική λογική την οποία θέλει να εμφυσήσει η κυβέρνηση στο λαό, προκειμένου να διαλύσει κάθε δημόσιο αγαθό (π.χ. υγεία- πρόνοια). Είναι αξιοσημείωτο ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κλείνει τα ΤΑΔ, μειώνει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη Φυσική Αγωγή,
            Το αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργείου είναι μία σειρά μαθητές να μένουν τελικά εκτός οποιασδήποτε δημόσιας δομής που θα τους πρόσφερε την ευκαιρία να αθληθούν. Αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο η απουσία μαζικού λαϊκού αθλητισμού - ιδιαίτερα με μέτρα στο σχολείο - ενάντια στη λογική της βιτρίνας, το ντοπάρισμα σώματος και συνείδησης, τη μάστιγα της εμπορευματοποίησης.
Να λοιπόν για άλλη μια φορά τι σημαίνει «παιδεία στα χρόνια του μνημονίου» για την οποία εντατικά δουλεύουν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ, καθώς με την κατάργηση των ΤΑΔ σαρώνεται ακόμα ένα μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών.
     Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση σε αυτή την εξέλιξη υπερασπίζοντας το  δικαίωμα το παιδιών μας στον δημόσιο δωρεάν σχολικό αθλητισμό. 
Να μην επιτρέψουμε
Την κατάργηση του ΤΑΔ Αγίου Κηρύκου
Το ΤΑΔ μπορεί να λειτουργήσει άμεσα. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.