Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Για το χαράτσι των 5 ευρώ στο Νοσοκομείο

                     
Ικαρία, 21 Ιανουαρίου 2011



Κατάθεση πρότασης συζητήσεως θέματος εκτός ημερησίας διατάξεως  στην 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
(για το χαράτσι των 5 ευρώ στο      Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας)

Κύριε Δήμαρχε  / Κυρία πρόεδρε                              
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι  του Δ.Σ
    

 
      Έχοντας υπόψη ότι από τις 16 του Γενάρη μπήκε εισιτήριο  5 ευρώ και στα Κέντρα Υγείας, ενώ ήδη στα Νοσοκομεία εφαρμόζεται από τις αρχές του χρόνου. Διαδικασία που δρομολογήθηκε κατά εντολή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως κατ’ ευφημισμό ονομάζεται το συγκεκριμένο Υπουργείο Υγείας, ταγμένο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών στον τομέα της Υγείας, της ζωής μας δηλαδή, και είναι πλευρά της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ.  Το χαράτσι των 5 ευρώ είναι πραγματικά άλλο ένα τείχος που σηκώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πρόσβαση των εργαζομένων, των ανέργων και γενικά της λαϊκής οικογένειας στις όποιες υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας έχουν μείνει στην ύπαιθρο, αλλά και στα αστικά Κέντρα.  
       Γνωρίζουμε  πολύ καλά ότι οι όποιες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας στην πραγματικότητα, σήμερα στηρίζονται στο ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό, που πολλές φορές με περίσσιο ζήλο και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, προσφέρουν. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι με όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουν με πρόσχημα την οικονομική κρίση, θέλουν ουσιαστικά να παραδώσουν πλήρως την Υγεία-Πρόνοια στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
      Στην εφαρμογή αυτού του μέτρου υπάρχουν αντιδράσεις τόσο πανελλαδικά όσο και σε τοπικό επίπεδο, πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε  κάλεσμα φορέων του νομού μας (Εργατικό Κέντρο Σάμου -Γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων του ΠΑΜΕ - Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας -Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολούμενων/ ΕΒΕ),
προς τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μετανάστες, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τα εργατικά σωματεία,  μαζί με τους υγειονομικούς υπαλλήλους, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, να εμποδίσουν την είσπραξη του χαρατσιού. Ξεκινώντας με μπλοκάρισμα των εισπρακτικών μηχανισμών του Νοσοκομείου Αγ. Κηρύκου και του Κέντρου Υγείας Ευδήλου, τη Δευτέρα 24 του Γενάρη 2011 εξασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των συμπατριωτών μας στο κατ’ ευφημισμό δημόσιο –δωρεάν σύστημα υγειάς της χώρας μας.
    Πιστεύοντας ότι οι εκπρόσωποι του Ικαριωτικου λαού στο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας πρέπει να συμβάλουν καθοριστικά σε αυτή την κινητοποίηση  εκφράζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την συμμετοχή του σε αυτή την συμβολική κίνηση υπερασπίζοντας το δικαίωμα όλου του λαού σε ελεύθερη πρόσβαση στις υγειονομικές δομές και υπηρεσίες .