Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

1η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας

Ικαρία, 2 Ιανουαρίου 2011



Τοποθέτηση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας  
κατά την 1η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Θέμα: εκλογή προεδρείου

Κύριε Δήμαρχε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Έχοντας υπόψη την  διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία (Άρθρο 64 του νόμου 3852/10) σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται ο τρόπος συγκρότησης του  προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Σας γνωρίζουμε πως δεν συμφωνούμε με αυτήν την διαδικασία  γιατί ενώ το άρθρο 64 του  νόμου 3852/10 αναφέρεται σε εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου από καμία διάταξη δεν ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας του, αντιθέτως στο άρθρο 67 ορίζεται πως την ευθύνη κατάρτισης της ημερήσιας  διάταξης την έχει μόνο ο πρόεδρος χωρίς την συμμετοχή του αντιπρόεδρου και του γραμματέα του Δ.Σ .
Οι συγκεκριμένες διατάξεις  δημιουργούν συνεπώς θέσεις ευθύνης χωρίς καμία αρμοδιότητα για αυτό το λόγο και δεν θα προτείνουμε κανένα  εκπρόσωπο της παράταξης στην διαδικασία εκλογής αυτού του οργάνου, τονίζοντας μια ακόμα πτυχή της μη δημοκρατικής νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία των οργάνων της τοπικής διοίκησης. 
Τέλος σεβόμενοι την πρόταση της πλειοψηφίας κατά την διαδικασία των ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν για την συγκρότηση του προεδρείου θα ψηφίσουμε λευκό. 


Οι  σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας

Σταμούλος Στυλιανός του Ζαχαρία
Καρούτσος Φανούριος του Θεόδωρου
Τέσκος Σπύρος του Γεωργίου
Λαρδάς Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Τσακαλιας Γεώργιος του Αργυρίου
Κουντούπης Στυλιανός του Αθανασίου
Κόχιλας Ξενοφών του Ξενοφώντος