Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Για το νομοσχέδιο «Ανασυγκρότησης του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου»



Ικαρία, 16 Απριλίου 2013

 

Κατάθεση  πρότασης  για Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέματος στην 7η συνεδρίαση του 2013


Θέμα -  Νομοσχέδιο «Ανασυγκρότησης  του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου».

 Κύριε Δήμαρχε / Κύριε πρόεδρε                       
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ
           
Έχοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ακτοπλοϊκά δρώμενα της χώρας, μετά την κατάθεση του νομοσχέδιου «Ανασυγκρότησης του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου», για συζήτηση σήμερα στην ολομέλεια της βουλή. Ένα Ν/Σ που προβλέπει δυσμενέστατες εξελίξεις αφού ενσωματώνοντας την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ,  καταργεί τις ΣΣΕ των ναυτεργατών, μετατρέπει καράβια και λιμάνια σε εργασιακά γκέτο, εξαρθρώνει το ακτοπλοϊκό δίκτυο, παραδίδει το σύνολο των λιμενικών υποδομών στα μονοπώλια με ότι σημαίνει αυτό για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Έχοντας υπόψη επίσης ότι ανοίγει τις αμέσως επόμενες ημέρες το οδυνηρό ζήτημα της «αναδιάρθρωσης της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς» η οποία θα μεταβάλλει συθέμελα τις θαλάσσιες μεταφορές στο Αιγαίο. 
Καλούμε την Δημοτική αρχή να εγκρίνει σήμερα την συζήτηση ΕΗΔ τουλάχιστον για τον καθορισμό της στάσης μας απέναντι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας &Αιγαίου.
Καλούμε επίσης την Δημοτική αρχή  να φέρει  άμεσα   σε επόμενη  συνεδρίαση το  άλλο θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας, για να διαμορφώσουμε ως Δημοτικό συμβούλιο μια συνολική θέση και να καθορίσουμε  την στάση μας   για αυτή την σοβαρότατη υπόθεση.


Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι της  
 ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ