Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σημασία δεν έχει από πού κατάγεσαι αλλά το ποιά πολιτική υπηρετείς...


22  Ιουνίου  2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟΝ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΟΥ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ"   
για τον “ύμνο” του στον διορισμό  του  κ.  Κ. Μαουσουρούλη στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου
Ο κ. Γιαννίρης αγνοεί ή θέλει να αγνοεί ορισμένα πολύ απλά πράγματα:
1.      Η νεο-ορκισθείσα κυβέρνηση είναι δογματικά προσηλωμένη στη Ε.Ε., την συμμαχία του μεγάλου κεφαλαίου των χωρών μελών της και των πολυεθνικών.   Δηλαδή είναι κατά των συμφερόντων του λαού μας, αφού ή ο σκύλος θα είναι χορτάτος ή η πίτα θα είναι ολάκερη.... Συνεπώς τα όποια μέτρα θα πάρει για τα νησιά μας θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και όχι των κατοίκων τους.
2.      Κατά κανόνα τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας τον διορίζει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και όχι ο πρωθυπουργός.  Λες ο ....πολέμιος των εφοπλιστών  Α.Σαμαράς να έσπασε την παράδοση;  Κακά τα ψέματα!  Και μόνο η επαναφορά του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενός κατεξοχήν οργάνου στην υπηρεσία των  εφοπλιστών, δείχνει το σφιχταγκάλιασμα της κυβέρνησης - και του κ. Μουσουρούλη- με τους εφοπλιστές.
3.      Έπειτα από 32 χρόνια ένταξης της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική και φυσικά αντιλαϊκή Ευρωπαϊκή Ένωση όφειλε ο κ. Γιαννίρης να έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και ως προς την πολιτική της ΕΕ για τα νησιά -κυρίως για τους κατοίκους των νησιών μας- και να μη συμβάλει στην καλλιέργεια αυταπατών .
4.      Ως άνθρωπος των εφοπλιστών, ο κ. Μουσουρούλης θα προτάξει τα συμφέροντά τους και όχι αυτά των κατοίκων των νησιών μας, εισηγούμενος ακόμα μεγαλύτερες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές και προωθώντας ακόμα πιο αντεργατικά μέτρα, ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία για το εφοπλιστικό κεφάλαιο  στον τομέα της ρύπανσης και   μόλυνσης του Αιγαίου και ευρύτερα της Μεσογείου όπου ρίχνουν 100δες χιλιάδες τόνους λάδια και πετρέλαια, γιατί έτσι μεγιστοποιούν τα κέρδη τους .
Σημασία δεν έχει  από πού  κατάγεται κάποιος αλλά το ποιά πολιτική υπηρετεί. Εξάλλου είναι γνωστή η θέση του κ. Μουσουρούλη υπέρ της εγκατάστασης των γιγάντιων ανεμογεννητριών στα νησιά μας και η προκλητική υποστήριξή του στην πολυεθνική IBERDROLA-ROKAS.
 Αλλά αυτά και πολλά άλλα είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τον "Οικολογικό Άνεμο"....
Εμείς, ως ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε τους ναυτεργάτες - όπως και όλο το λαό μας- σε εγρήγορση και άμεση κινητοποίηση για επαναλειτουργία του "Οίκου του Ναύτου", την οφειλόμενη χρηματοδότησή του για να πληρωθούν τα φάρμακα τους, την κρατική χρηματοδότηση του ΝΑΤ και την καταβολή των οφειλόμενων εισφορών από τους εφοπλιστές, την κατάργηση των αντιναυτεργατικών νόμων και μέτρων που κάνουν τη ζωή τους κόλαση. Ούτε ένα λεπτό αναμονής!!!
"Αφού βλέπεις τον τορό τι τον θες το λύκο ; ΄"

Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Β. Αιγαίου



Και η δήλωση του κ. Γιαννίρη...
«Χαιρετίζουμε την τοποθέτηση του κ Κ. Μουσουρούλη, ενός αιγαιοπελαγίτη βουλευτή, σε μια σημαντική θέση για την πρόοδο των νησιών μας. Η εμπειρία του στην Ευρωπαϊκή επιτροπή, η εντρίφησή του με το ζήτημα της νησιωτικότητας που μέχρι σήμερα αποτελεί τη μοναδική παρέμβαση που διαθέτουν οι Βρυξέλλες αλλά και οι θετικές παρεμβάσεις του σε ζητήματα νησιωτικής πολιτικής ως ΓΓ του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών μας κάνουν να αισιοδοξούμε.
Για τη νέα κυβέρνηση πρέπει να αποτελέσει στοίχημα η ανάδειξη των προβλημάτων της νησιωτικότητας, η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών μας και η παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΕ για τη συμπερίληψη στη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020 ενός συγκροτημένου άξονα για τη νησιωτικότητα που να αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα τα αναπτυξιακά προβλήματα των νησιωτικών περιοχών.
Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με προτάσεις σε μια τέτοια κατεύθυνση, αλλά θα σταθούμε και κριτικοί όπου χρειάζεται, με μόνο γνώμονα το καλό των νησιών μας»