Σάββατο 5 Μαΐου 2012

«Νέο» ΠΑΣΟΚ ή λαϊκή συμμαχία ανατροπής;Οι υπερφίαλες, αυτάρεσκες και συνάμα κωμικές διακηρύξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα «οι δυνάμεις του πλούτου, της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας ενώθηκαν και σήμερα και έχουν ένα μόνο αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν μόνο εφιάλτη, την κυβέρνηση της Αριστεράς» είναι εντελώς διαφορετικές με την πραγματικότητα.
Η πλουτοκρατία κάθε άλλο παρά ανησυχεί και πολύ περισσότερο φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Αριστεράς που επαγγέλλεται. Αντιμετωπίζει με ειρωνικά μειδιάματα και κατανόηση τους φραστικούς λεονταρισμούς και το βερμπαλισμό του, ενώ δεν λείπουν και σχέδια για ενδεχόμενη «αξιοποίηση» μιας τέτοιας κυβέρνησης της Αριστεράς, στα πρότυπα του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικό από την άποψη αυτή το χτεσινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» με τον εύληπτο τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ με ρητορική Ανδρέα Παπανδρέου του '80», που εντοπίζει στην προχτεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «πολλά ανδρεϊκά στοιχεία», ενώ επισημαίνει με νόημα τη φράση του Α. Τσίπρα πως «η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι σήμερα εδώ».
Καθόλου αβάσιμες βέβαια οι εκτιμήσεις της εφημερίδας του κατεστημένου, αφού τόσο η ρητορική όσο και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι φιλοδοξεί να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», δηλαδή ένα «καλό» ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.
Εγγύηση γι' αυτό αποτελεί αναμφίβολα η αδιαπραγμάτευτη θέση του για παραμονή πάση θυσία στην ΕΕ.
Όμως ο λαός δεν έχει ανάγκη σήμερα ένα νέο, δήθεν καλό, ΠΑΣΟΚ, που θα τον εξαπατήσει με ριζοσπαστικές κορόνες και στη συνέχεια θα προδώσει τις ελπίδες και τα οράματά του, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, που αποδείχθηκε ο έτερος ισχυρός πυλώνας της πλουτοκρατίας και του αστικού πολιτικού συστήματος.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ είναι μια λαϊκή συμμαχία που θα οργανώσει την πάλη του λαού με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και τη λαϊκή εξουσία.
Σήμερα όσο ποτέ, λοιπόν, χρειάζεται πανίσχυρο ΚΚΕ.