Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου,
H Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας
και οι σύλλογοι:
Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου,
Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου,
Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας,
Σύλλογος Γυναικών Μυτιλήνης και
Σύλλογος Γυναικών Χίου

Εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή τους, γιατί ο  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου έφερε για συζήτηση  στην συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου  το θέμα «Έγκριση εκπροσώπου του Περιφερειακού Συμβουλίου σε σύσταση επιτροπής αδειοδότησης των οίκων ανοχής» και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Συμβούλων της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν απέσυρε το θέμα και τελικά ορίσθηκε εκπρόσωπος του σε αυτή την «επιτροπή» που θα δίνει άδειες για σωματεμπορία !!!
Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά του Προέδρου και για τον πρόσθετο λόγο ότι εισηγούμενος το θέμα χρησιμοποίησε τον όρο «Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου».
Ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Π.Σ. που υπερψήφισαν  την απαράδεκτη απόφαση, πρέπει να γνωρίζουν ότι η πορνεία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επάγγελμα ή ελεύθερη επιλογή ή ατομικό δικαίωμα διότι είναι ασυμβίβαστη με την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Είναι έσχατη μορφή προσβολής των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Μέσα στα πλαίσια της λογικής της εποχής, ότι τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται, το κράτος γίνεται ο Μεγάλος Προαγωγός.
Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν εκείνη που νομιμοποίησε την πορνεία ως επάγγελμα το 1999. Με τον νέο δε νόμο του ΠΑΣΟΚ 3904 του 2010, αποποινικοποιείται η παράνομη πορνεία και  μετατρέπεται σε πταισματική παράβαση. Ο εν λόγω νόμος ακυρώνει τον παλαιότερο που προέβλεπε ποινές φυλάκισης μέχρι δύο έτη.
Με την εκπόρνευση των νέων γυναικών, που αποτελεί την πιο αποτελεσματική αλλοτρίωση της κοινωνικής συνείδησης, αλλοτρίωση  τόσο χρήσιμη για την εκμετάλλευση από την κυρίαρχη τάξη, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την επένδυση σε επιχειρήσεις της πορνικής αγοράς, την ελεύθερη διαφήμιση από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, τα πορνομάγαζα, την ανάπτυξη της βιομηχανίας του σεξ, καθιερώθηκε η πορνοκουλτούρα .
Το θέμα συνδέεται ακόμα με τη μόδα, με τον «πολιτισμό», με τα «καλλιστεία», με την ελεύθερη χρήση των ναρκωτικών κ.α.
Είναι τεχνητός ο διαχωρισμός της νόμιμης και της εξαναγκαστικής πορνείας από την άρχουσα τάξη. Καταγγέλλοντας υποκριτικά την εξαναγκαστική πορνεία (η Ε.Ε. και η Ελληνική Κυβέρνηση ενασχολείται μόνο με το trafficking) σταθεροποιεί και επεκτείνει τη  νόμιμη πορνεία.
Εξ αυτού και το θέμα στα Περιφερειακά Συμβούλια.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι να βάλει στο χέρι τα τεράστια έσοδα και κέρδη των κυκλωμάτων αυτών της παραοικονομίας.
Πορνεία, τζόγος και ναρκωτικά, αυτά είναι τα υλικά με τα οποία ο καπιταλισμός κτίζει τον κόσμο του. Αυτή είναι η αλήθεια.
Από την συζήτηση δεν έλειψε και ο πρωτόγονος αντικομουνισμός από ανιστόρητο περιφερειακό σύμβουλο  της παράταξης «Ισχυρό Αιγαίο» (ΠΑΣΟΚ) - που ψήφισε υπέρ της αδειοδότησης πορνείων-  ο οποίος,  μετά την δικαιολογημένα έντονη διαμαρτυρία της περιφερειακής συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ευγενείας Μανώλη, επιτέθηκε υστερικά  στη «Λαϊκή Συσπείρωση» καλώντας την  «να μην κάνει αυτή μαθήματα ηθικής, μιας και όλες οι πόρνες είναι Ρωσίδες και Ουκρανέζες».
Αξίζει να υπενθυμίσουμε  ότι η εμφάνιση  της πορνείας και της σωματεμπορίας στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες είναι αποτέλεσμα της παλινόρθωσης, εδώ και 20 χρόνια, του καπιταλισμού,  στου οποίου τη  φύση η εκπόρνευση σώματος και συνείδησης κατέχουν εξέχουσα θέση.
Στα χρόνια του σοσιαλισμού η γυναίκα ζούσε με αξιοπρέπεια και με δικαιώματα που, στις συνθήκες του καπιταλισμού, δεν μπορεί ούτε να ονειρευτεί.


Σάμος, 17/02/201