Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

10 Φλεβάρη: μπλόκο στους εισπρακτικούς μηχανισμούς

ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες,
αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, μετανάστες,
άνεργοι, νέοι και νέες, συνάδελφοι στα σωματεία,
συμπατριώτισσες, συμπατριώτες


Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας ενάντια στην ανάλγητη- αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, τρόικας, Ε.Ε., έτσι όπως είχαμε υποσχεθεί άλλωστε και καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους μετανάστες, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, όλους τους Ικαριώτες, να πάρουν μαζικά-μαχητικά μέρος στο δεύτερο μπλοκάρισμα των εισπρακτικών μηχανισμών του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας την Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011.
Το χαράτσι των 5 ευρώ είναι πραγματικά άλλο ένα τείχος που σηκώνει η κυβέρνηση στην πρόσβαση των εργαζομένων, των ανέργων και γενικά της λαϊκής οικογένειας στις όποιες υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας έχουν απομείνει και γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι οι όποιες υπηρεσίες στην πραγματικότητα, σήμερα στηρίζονται στο ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό, που πολλές φορές με περίσσιο ζήλο και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τις προσφέρουν.
Επιπλέον η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει, δίνει τελειωτικό  κτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το νομοσχέδιο είναι βαθιά αντιλαϊκό, εμπορευματοποιεί πλήρως τον τομέα υγείας φορτώνοντας νέα βάσανα που στερούν υπηρεσίες υγείας σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.Μαζί με την  ανεργία, τη φτώχεια  την ακρίβεια, το τσάκισμα των  μισθών και των συντάξεων, για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική – λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική.
 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας στους αγώνες των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και καλούμε στο ίδιο όλους τους Ικαριώτες.
             Καλούμε  όλους τους κατοίκους της Ικαρίας να μην δεχτούν το χαράτσι των 5 ευρώ αξιώνοντας καθημερινά, να έχουν τουλάχιστον δωρεάν πρόσβαση σε όλες της υγειονομικές  δομές της επαρχίας.
           Η πρώτη απάντηση δόθηκε με το μπλοκάρισμα των εισπρακτικών μηχανισμών του Νοσοκομείου Ικαρίας και του Κέντρου Υγείας Ευδηλου, από όλους εμάς στις 24 του Γενάρη, συνεχίζουμε στις 10 του Φλεβάρη και σας καλούμε όλους μαζί μας.
Γιατί για εμάς η Υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό.
            Και υπάρχει λύση που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες:
          Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ και ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
με την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 του ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ στις 11πμ
και ΠΟΡΕΙΑ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Ικαρία 4 Φλεβάρη 2011

ΠΑΜΕ γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων
Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας
Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολούμενων- ΕΒΕ