Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Αποκλεισμός από την ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

Ικαρία, 20 Αυγούστου   2011



Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας από την ΕΡΑ βορείου Αιγαίου

Το τελευταίο  διάστημα παρατηρούμε,  να πλήττεται με βάναυσο τρόπο, το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού των νησιών μας για ολόπλευρη και ισότιμη πληροφόρηση. Ιδιαίτερα τη μετεκλογική περίοδο παρατηρείται εντονότατα το φαινόμενο συνεχών αποκλεισμών από το πρόγραμμα της ΕΡΑ βορείου Αιγαίου και την ιστοσελίδα της, των θέσεων και των ενεργειών της  Λαϊκής Συσπείρωσης για μια σειρά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας και γενικότερα. 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις αρχές του 2011 σας έχουν κοινοποιηθεί (στον τοπικό ανταποκριτή σας αλλά και στα κεντρικά στούντιο του σταθμού) τουλάχιστον 20 κείμενα (ανακοινώσεις, δελτία τύπου, τοποθετήσεις στο Δημοτικό συμβούλιο, κλπ)  από τα οποία δεν μεταδόθηκε τίποτα.  
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτή την πρακτική από την  μοναδική φωνή της δημόσιας ραδιοφωνίας στα νησιά μας, διεκδικώντας να γίνεται σεβαστό το αναφαίρετο δικαίωμα μιας παράταξης που εκπροσωπεί  μεγάλο μέρος του λαού της Ικαρίας ( 47% του εκλογικού σώματος των τελευταίων εκλογών για την τοπική διοίκηση) στην δημοσιοποίηση των θέσεων της .
Σας καλούμε να αντιμετωπίσετε με την αναγκαία ευαισθησία ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες , αποκαθιστώντας την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών με τρόπο ισότιμο (τουλάχιστον στα ιδία επίπεδα που αυτό γινόταν από τον σταθμό σας και πριν της εκλογές του 2010). Σε διαφορετική περίπτωση δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι οι Συνταγματικές επιταγές περί ισότητας, δημοκρατικής πληροφόρησης και άλλων, αποτελούν γράμμα κενό περιεχομένου για την διεύθυνση του σταθμού σας, αφού η αντιδημοκρατική αυτή πρακτική δεν θα είναι τυχαία.
Θεωρώντας  ότι η ενημέρωση του λαού δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να προσαρμόζεται με βάση τις ανάγκες της κυβέρνησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην δημόσια διοίκηση και όχι μονό. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε αποκλεισμός, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού στην ολόπλευρη και ισότιμη πληροφόρηση.