Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Για την επιστράτευση των εκπαιδευτικώνΙκαρία, 15 Μαΐου  2013

 

Κατάθεση  πρότασης  στην 8η συνεδρίαση του 2013   

Για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.


Έχοντας υπόψη την απαράδεκτη  απόφαση της  τρικομματικής κυβέρνησης να επιστρατεύσει  προληπτικά  τους εκπαιδευτικούς πριν καν προχωρήσουν σε  απεργιακή κινητοποίηση. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Ικαριας να εγκρίνει  το ακόλουθο ψήφισμα : 

Το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην επιστράτευση των καθηγητών, καλεί την Κυβέρνηση (που τόσα δεινά έχει φέρει στον χώρο της Παιδείας) να αποσύρει άμεσα αυτό το αντιδημοκρατικό μέτρο.
Η επιλογή αυτή πρέπει να βρει απέναντί της όλο το οργανωμένο κίνημα, και τις λαϊκές οικογένειες.  Χθες ήταν οι Ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος εργαζόμενος .
Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για το    «πρώτα ο μαθητής»  που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις!  
Αν νοιαζόταν πραγματικά αυτή η κυβέρνηση θα έπρεπε να έδειχνε την ιδία ευαισθησία όταν πήγαιναν στα μαθήματα πεινασμένοι μαθητές, όταν τα σχολεία  είχαν πρόβλημα με την θέρμανση στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν οι γονείς  αναγκαζόταν να μεταφέρουν τα παιδία τους στο σχολείο γιατί οι «ευαίσθητοι» κυβερνώντες δεν εξασφαλίζουν την δωρεάν μεταφορά τους  σχεδόν σε όλη την χώρα, όταν αντί για βιβλία δίνονται φωτοτυπίες, όταν η παιδεία μόνο δωρεάν δεν είναι,  όταν το 65% των νέων είναι άνεργοι και όταν πτυχιούχοι άνεργοι δημιουργούν  νέα καραβάνια μεταναστών.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Πρέπει και μπορούμε να βάλλουμε φρένο στην κρατική τρομοκρατία. Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την καταστολή. Εδώ είναι και η ελπίδα μας!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!!