Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-    ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναγωνιστές, συνάδελφοι
Είμαστε μαζί σας, στον δίκαιο αγώνα σας, στα αιτήματα που είναι και δικά μας αιτήματα, άλλωστε σε κάθε σπιτικό του τόπου μας υπάρχει και ένας ναυτεργάτης που αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη της απεργία στους καταπέλτες και στα λιμάνια.
Είμαστε μαζί, είναι κοινή η πάλη μας ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει και ισοπεδώνει τους μισθούς και τις συντάξεις μας, που καταργεί κάθε είδους δικαίωμα, που στον 21ο αιώνα του τεράστιου πλούτου που εμείς δημιουργήσαμε,  τα παιδιά υποσιτίζονται, οι συνταξιούχοι φυτοζωούν και η υγεία είναι πια ένα πανάκριβο εμπόρευμα που μπορεί να το πληρώσουμε και με τη ζωή μας ακόμα.


Οι εφοπλιστές, οι επιχειρηματίες, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου «θυμήθηκαν» τώρα τον αποκλεισμό των νησιωτών, την ταλαιπωρία των επιβατών όταν χρόνια και χρόνια με την πολιτική τους έχουν εγκαταλείψει  τον τόπο μας, αφήνουν για μήνες χωρίς κανένα πλοίο τα νησιά μας, δρομολογούν σαπάκια σαν το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ τους «νεκρούς» από κίνηση μήνες , δρομολογούν νεώτερα πλοία όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση, και ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων κατά το συμφέρον τους (όπως τώρα με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ).
Απευθυνόμαστε στους συμπατριώτες μας που ήθελαν να ταξιδέψουν την Μεγάλη Τρίτη ή την Μεγάλη Τετάρτη. Για την ταλαιπωρία τους,  για όλα τους τα βάσανα και τα προβλήματα μοναδικός υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι επιχειρηματίες.
Αν θέλουν να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ένας, 
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ.

Ικαρία, 9/4/2012