Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων



Ικαρία, 28 Ιανουαρίου   2014   


 Η ΛΑ.Σ  για την προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων



Κύριε Δήμαρχε / Κύριε πρόεδρε       
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ

      
Η «Λαϊκή Συσπείρωση  Ικαρίας» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση τους εργαζόμενους του γηροκομείου, τους ηλικιωμένους τρόφιμους και επιλεκτικά συνδημότες μας που το προηγούμενο διάστημα εκδήλωσαν εμπράκτως την πρόθεση τους να υπερασπίσουν την λειτουργιά του γηροκομείου.  Είναι τουλάχιστον προκλητικό να αποδίδεται κατηγορητήριο στους εργαζόμενους του γηροκομείου που προσπαθούν με να το κρατήσουν ανοιχτό, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να «σέρνονται»  στην αστυνομία για ανάκριση όσοι αντιδρούν στην βίαιη εκκένωση του ιδρύματος σαν να έχουν διαπράξει έγκλημα. 
    Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση που οδηγεί  πια στην αίθουσα του δικαστηρίου εργαζόμενους μέλη διοικήσεων πρωτοβάθμιων σωματείων του νησιού, γιατί συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις (που προκήρυξε το εργατικό κέντρο του νομού μας) τον Φεβρουάριο του 2013 (20/2/2013). Συγκεκριμένα του προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων στην ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ) και της πρώην γραμματέως του σωματείου των εργαζόμενων στον τουρισμό (ΣΞΙ), που συμμετείχαν στην απεργιακή περιφρούρηση της ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου.
      Με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης καλούμε την διοίκηση του δήμου και το δημοτικό  συμβούλιο Ικαρίας να πάρει σαφή θέση  απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης, τόσο απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων του γηροκομείου όσο και γενικότερα απέναντι σε  οποιαδήποτε  αγωνιστική   κινητοποίηση γίνεται στο νησί μας .