Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Για την κινητοποίηση στις μοναδες Υγείας

     Ικαρία, 8 Φεβρουαρίου 2011

     Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας  έχοντας υπόψη ότι από τις 16 του Γενάρη μπήκε εισιτήριο  5 ευρώ και στα Κέντρα Υγείας, ενώ ήδη στα Νοσοκομεία εφαρμόζεται από τις αρχές του χρόνου, διαδικασία που δρομολογήθηκε κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως κατ’ ευφημισμό ονομάζεται το συγκεκριμένο Υπουργείο Υγείας, ταγμένο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών στον τομέα της Υγείας, της ζωής μας δηλαδή, και είναι πλευρά της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ.
Πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας την Παρασκευή 21/1/2011 να συμβάλουμε όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων του νησιού,  εκφράζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη των εκπροσώπων του Ικαριωτικου λαού στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, υπερασπίζοντας το δικαίωμα όλου του λαού σε ελεύθερη πρόσβαση στις υγειονομικές δομές και υπηρεσίες.  
Η πρόταση αυτή όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία αλλά δεν συζητήθηκε καν παραπέμποντας το ζήτημα στο μέλλον αφού ενημερωθούν αρμοδίως.
Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλειοψηφεία του δημοτικού συμβουλίου.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Εμείς ως  Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας πιστεύοντας ότι το χαράτσι των 5 ευρώ είναι πραγματικά άλλο ένα τείχος που σηκώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πρόσβαση των εργαζομένων, των ανέργων και γενικά της λαϊκής οικογένειας στις όποιες υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας έχουν μείνει στην ύπαιθρο, αλλά και στα αστικά Κέντρα.
Συμμετέχουμε και στην επόμενη κινητοποίηση και υποστηρίζουμε στην πράξη  το δικαίωμα όλου του λαού στην  ελεύθερη πρόσβαση στις υγειονομικές δομές και υπηρεσίες, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των μαζικών φορέων των  νησιών μας.
Κινητοποιήσεις που αντιδρούν και στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τελειωτικό  κτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ένα νομοσχέδιο βαθιά αντιλαϊκό, που εμπορευματοποιεί πλήρως τον τομέα υγείας φορτώνοντας νέα βάσανα  σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, στερώντας τους υπηρεσίες υγείας που σήμερα δικαιούνται.