Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Για την δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής»



Ικαρία, 19 Σεπτεμβρίου  2013  

Για την δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής»
      
Συμπατριώτες – ες
Καταγγέλλουμε  την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34 Παύλου Φύσσα,  στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες που σχετίζονται με την «Χρυσή Αυγή». Καταγγέλλουμε παράλληλα την δολοφονική επίθεση 50 άνανδρων χρυσαυγιτών στην εργατογειτονιά του Περάματος σε κομμουνιστές εργάτες που έκαναν αφισοκόλληση στέλνοντας 9 από αυτούς  στο νοσοκομείο.
Ξεκίνησαν χτυπώντας αδύναμους μετανάστες, προχωράνε χτυπώντας ανθρώπους του μόχθου που απαιτούν τα δικαιώματά τους. Σήμερα  δολοφονούν όποιον τολμήσει να αντισταθεί, αύριο θα χτυπήσουν και την πόρτα του σπιτιού μας. Είναι αυτοί που πατώντας πάνω στην δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων και του λαού που βλέπουν τα μεροκάματα να μειώνονται, τη ζωή και τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται και τα παιδιά τους να μην έχουν μέλλον. Προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη συνείδηση του λαού με δήθεν φιλεργατική-φιλολαϊκή φρασεολογία και εθνικιστικές κορώνες εξυπηρετώντας έναν και μοναδικό στόχο: τη θωράκιση των κερδών του κεφαλαίου.
Στηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων, των βιομηχάνων. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημικοι, όπως αυτοδιαφημίζονται, αλλά είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Αυτού του συστήματος που επιδιώκει να ξεπεράσει την κρίση με 1,5 εκατ. ανέργους, και μεροκάματα των 18 ευρώ για όσους ακόμα δουλεύουν. Αυτοί που μιλάνε για το μεροκάματο του Έλληνα εργάτη είναι οι ίδιοι που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να βρίσκουν εργαζόμενους με 18 ευρώ μεροκάματο, για να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη των εργοδοτών Ελλήνων και ξένων (άλλωστε δεν χωράνε διακρίσεις σε αυτά τα ζητήματα!!!). Είναι οι ίδιοι που απροκάλυπτα στηρίζουν μέσα και έξω από τη βουλή τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.
Καμία τραμπούκικη επίθεση δεν πρόκειται να κλείσει τα στόματα των εργατών που παλεύουν για το δίκιο τους, για την ανατροπή της εξουσίας που γεννάει φασίστες, πολέμους, δυστυχία.
Καλούμε όλους τους Ικαριωτες να απομονώσουν τέτοιες λογικές, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις. Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νησιού να καταδικάσουν την δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής» και την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζόμενων.  
Καλούμε την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο  να πάρουν ξεκάθαρη θέση.