Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Για την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης



  Ικαρία, 15 Σεπτεμβρίου  2013

 


Κατάθεση πρότασης έκτακτης  συνεδρίασης  για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης



Κύριε Δήμαρχε / Κύριε πρόεδρε                        
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ
          Ζητούμε να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης από την εφαρμογή  της  εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του  λεγόμενου «νέου σχολείου». Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.  
Αυτή την στιγμή
·        Δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία της ΕΠΑΣ.
·        Η λειτουργία αρκετών ολοήμερων τμημάτων στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά  του νησιού είναι κυριολεκτικά  στον αέρα, με  κραυγαλέο παράδειγμα την αναστολή λειτουργίας των ολοημέρων τμημάτων του 1ου και του 2ου νηπιαγωγείου της Δ.Ε. Αγίου Κηρυκου.
·        Στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών επίσης δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες υπογραφής των αναγκαίων συμβάσεων.
·        Δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των καθαριστριών σε όλα τα σχoλεία της Α/βαθμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης.
·        Δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Ειδικού σχολείου.

Από την Δευτέρα 16/9/13 ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
 Είναι προφανές, αλλά και αναγκαίο νομίζουμε, ο αντιλαϊκός σχεδιασμός για την εκπαίδευση να βρει απέναντί του την οργανωμένη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τους γονείς. Επιβάλλεται να αντιδράσουν όλοι για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.
 Απέναντι σε όλα αυτά, όταν η καθημερινότητα των δημοτών τους πλήττεται βάναυσα, η Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ. είναι ανάγκη να πάρουν ξεκάθαρη θέση.  Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την διοίκηση του δήμου να  συγκαλέσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης.


 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της 
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ