Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Για την κατάργηση των ΔΟΥ στο Βόρειο Αιγαίο




Αίτημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου



Κύριε Πρόεδρε ,
Στις 12 Οκτωβρίου η Επιτροπή Ενοποιήσεων Δ.Ο.Υ. παρουσίασε, στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, το πόρισμά της για την κατάργηση 127 Δ.Ο.Υ. στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων 7 βρίσκονται στα νησιά της Περιφέρειάς μας και συγκεκριμένα: τρεις στο νησί της Μυτιλήνης(θα μείνει μόνο αυτή της Μυτιλήνης), οι Δ.Ο.Υ. της Λήμνου, της Σάμου(δύο) και της Ικαρίας.
Σχετική διάταξη πρόκειται να συζητηθεί ήδη αυτήν την Τετάρτη στη Βουλή. Είναι ευνόητες οι ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτό το μέτρο, κοντά στα τόσα δεινά που έχει φορτώσει η αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης με πρόσχημα το χρέος, στις πλάτες των κατοίκων των νησιών μας (όσων έχουν απομείνει), όπως και όλου του λαού μας, κάνοντας τους το βίο αβίωτο.
Επί πλέον, με το μέτρο αυτό, δεκάδες εργαζόμενοι, που εργάζονται σήμερα στις καταργούμενες Δ.Ο.Υ. θα ξεσπιτωθούν ή θα μείνουν χωρίς δουλειά με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και τι οικογένειές τους.
Φυσικά κοροϊδία αποτελεί και η αντικατάσταση των καταργούμενων ΔΥΟ από κάποιο κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο απλώς θα ταλαιπωρεί τόσο τους πολίτες όσο και τον εργαζόμενο που θα απασχολείται σε αυτό.
Το μέτρο αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι όλα όσα λέγονται για ανάπτυξη των νησιών, νησιωτικότητα και νησιωτική πολιτική αποτελούν άθλιο εμπαιγμό.
Επιβάλλεται κατά τη γνώμη μας, το Περιφερειακό Συμβούλιο να αντιδράσει άμεσα, με έντονο διάβημά προς την Κυβέρνηση, σε αυτό το ενδεχόμενο και να απαιτήσει να μην προχωρήσει, στο πνεύμα, εξάλλου και προηγούμενης συζήτησης που είχαμε κάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θεωρούμε επίσης, ότι επιβάλλεται, σε κάθε περίπτωση, να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.



Για τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

Στρατής Κόρακας

22 Οκτωβρίου 2012