Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Για τους κτηνοτρόφους της Χίου


ΧΙΟΣ 15/05/2012


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  
Β. ΑΙΓΑΙΟΥ  &  ΧΙΟΥ

            Τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού της Χίου. Αυτό είναι το συμπέρασμα μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε  μαζί τους!  Αφού  τους ενέπαιξαν  στο παρελθόν  οι διάφοροι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι με  την επένδυση του εργοστασίου «Πελληναίον»,  αφού τους έλεγαν  πως θα απορροφούσε την παραγωγή τους , τώρα βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους το φάσμα της εξαθλίωσης.
Το «Πελληναίον» και οι μεγαλομέτοχοί της σταμάτησαν να αγοράζουν το γάλα των κτηνοτρόφων. Η τιμή από 0,60 έχει κατέβει στο 0,50 Ευρώ, τους εκβιάζουν για αγορές από τη Μυτιλήνη με 0, 45 ευρώ, ενώ τους έχουν δώσει ακάλυπτες επιταγές  για το γάλα του περασμένου χρόνου, ωθώντας τους στην πείνα αφού πρέπει να συντηρήσουν τα κοπάδια τους και τις οικογένειές τους χωρίς λεφτά και καταχρεωμένοι στους εμπόρους ζωοτροφών.
Την ίδια στιγμή το κράτος   υπηρέτης της πλουτοκρατίας, τους απαγορεύει να πουλούν οι ίδιοι την παραγωγή τους στα Σούπερ Μάρκετ, εκτός και αν διαθέτουν τυροκομείο, δηλαδή αν έχουν διαθέσει 300.000 ευρώ περίπου που απαιτεί μια τέτοια επένδυση. Όσοι από αυτούς το επιχείρησαν, ενώ κατέθεσαν και πλήρωσαν τα απαραίτητα σχέδια και μελέτες, εν τούτοις οι περιπτώσεις τους είναι εγκλωβισμένες στους γνωστούς εκβιασμούς των τραπεζιτών που έχουν κόψει τα δάνεια. Αυτά μάλιστα τη στιγμή που τους υποχρέωσαν οι υπηρέτες της πλουτοκρατίας στην κυβέρνηση να παρουσιάσουν καταθέσεις 75000 ευρώ, για να αδειοδοτηθούν!
Οι μάντρες τους αν και αποτελούν περιουσία του ελληνικού κράτους αφού είναι στέγαστρα κτισμένα από το ίδιο, εν τούτοις θεωρούνται παράνομα, στερούνται πολεοδομικής άδειας και δεν ηλεκτροδοτούνται με ό,τι αυτό σημαίνει για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων τους , που λειτουργούν με ηλεκτρογεννήτριες πετρελαίου , ανεβάζοντας το λειτουργικό κόστος στα ύψη.
Οι αγροτικοί δρόμοι πρόσβασης υποσυντηρούνται και καταστρέφονται τα αυτοκίνητά τους. Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι λογής λογής διώξεις και πρόστιμα που αρκετές φορές είναι αδικαιολόγητα και εξαντλητικά συμπληρώνεται το τοπίο ότι ο κλάδος τους βρίσκεται υπό διωγμό.
Ο στόχος φυσικά για τους σύγχρονους τσιφλικάδες που διοικούν ή επιθυμούν να διοικήσουν την Ελλάδα ανεξαρτήτως γαλάζιου, πράσινου ή ροζέ φερετζέ με μνημονιακό ή αντιμνημονιακό μανδύα, ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να ξεμπερδέψει και με αυτόν τον κλάδο, να επικρατήσουν τα μονοπώλια του κλάδου στην παραγωγή και μεταποίηση και οι κτηνοτρόφοι μας να γίνουν οι σύγχρονοι κολίγοι και δουλοπάροικοι στις παραγωγικές μονάδες των κοτζαμπάσηδων του κεφαλαίου.
 Ήδη η συρρίκνωση του κλάδου πανελλαδικά , οι αθρόες εισαγωγές σε γάλα και κτηνοτροφικά προϊόντα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
·                     Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί άμεσα να λυθούν αυτά τα ζητήματα.
·                      Ζητάμε να αποζημιωθεί η παραγωγή τους από το υπουργείο Γεωργίας, αφού δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τις ακάλυπτες επιταγές και να στηριχθούν αυτεπάγγελτα νομικά στις διεκδικήσεις τους.
·                     Να εξασφαλιστεί μέσα από το υπουργείο Γεωργίας η απορρόφηση της φετινής παραγωγής με εξασφαλισμένες τιμές παραγωγού που θα καλύπτει το κόστος τη στιγμή που πρόκειται για προϊόντα που αφορούν τη διατροφή του λαού μας και μάλιστα παράγονται στον τόπο μας.
·                     Να απεμπλακούν από τις τράπεζες οι χρηματοδοτήσεις όσων έχουν εγκεκριμένες άδειες τυροκομείου.
·                     Να νομιμοποιηθούν οι μάντρες τους και να ηλεκτροδοτηθούν άμεσα.
·                     Να συντηρηθεί και να βελτιωθεί το δίκτυο αγροτικών δρόμων στις περιοχές τους.
·                     Να τους επιτραπεί άμεσα η διάθεση των προϊόντων τους σε κέντρα διανομής και SuperMarkets εφόσον ήδη και παγίως στις μάντρες τους γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι.
·                     Το Περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο να μην εγκρίνει μέτρα και πρόστιμα που αφορούν το διωγμό που υφίστανται λόγω της διάθεσης των προϊόντων τους μέχρι να βρεθούν οι τελικές λύσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι πρέπει οι κτηνοτρόφοι να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για  τα κόμματα που τους οδηγούν να είναι δεμένοι χειροπόδαρα στη στρούγκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην αφήσουν να τους κοροϊδεύει όλοι αυτοί που έχουν στήσει χορό στο σβέρκο τους.
Λύση γι αυτούς αποτελεί η κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας , που θα στηρίζεται στη δική τους παραγωγή , που θα απαγορεύει την εισαγωγή ομοειδών προϊόντων από το εξωτερικό, που τα εργοστάσια μεταποίησης θα ανήκουν στους ίδιους και στους δικούς τους εθελοντικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς με παροχή φτηνών ζωοτροφών και μηχανημάτων από το λαϊκό κράτος, με πλήρη αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Ο δρόμος είναι δύσκολος και με θυσίες αλλά πρέπει  μαζί με όλο το λαό που στενάζει,  να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους στη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.



ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ