Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

«Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων»

Ενημέρωση από την «Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων»

Συμπατριώτες  - συμπατριώτισσες
Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο άρχισε να λειτουργεί  μετά την ορκωμοσία στο τέλος του 2010 και τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων που έγινε στις αρχές του 2011.   Το  Δ.Σ. αποτελείται από 9 μέλη της πλειοψηφίας  και 4 μέλη της μειοψηφίας,  στην οποία ο λαός των Φούρνων  ανέδειξε την  «Λαϊκή Συσπείρωση» με το τιμητικό ποσοστό του 33% (για ελάχιστους ψήφους δεν εκλέξαμε πέμπτο σύμβουλο).
Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  διαφωνώντας με την διαδικασία τέλεσης θρησκευτικού όρκου, γιατί αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με μια καθαρά πολιτική πράξη όπως είναι η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού, πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τον ασπασμό οποιασδήποτε θρησκείας διαδικασία που αποτελεί μια καθαρά συνειδησιακή υπόθεση, ορκίστηκαν « Στην τιμή και στη συνείδησή τους να είναι  πιστοί στην πατρίδα, να εκπληρώνουν  τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού»                      
Στην πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση του  Δ.Σ., η πλειοψηφία με μεγάλη ευκολία ψήφισε για την πρόσληψη ενός νομικού συμβούλου και ενός επιστημονικού συνεργάτη  για την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου,  όπου και οι δύο μαζί θα κοστίσουν στους Φουρνιώτες 40χιλιάδες Ευρώ. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για νομικό σύμβουλο έμπειρο με θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, και με το μισό  κόστος καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία. Άραγε  έχουμε τόσα πολλά χρήματα σαν Δήμος!!!!!
Αναρωτιόμαστε  πως θα αντιδράσει ο Ελεγκτής νομιμότητας (όταν η κυβέρνηση δεήσει να τον τοποθετήσει!!! ) στο γεγονός της επιλογής της ακριβότερης προσφοράς και μάλιστα με το διπλάσιο κόστος.
Στην αμέσως επόμενη  συνεδρίαση του  Δ.Σ  με την ίδια ευκολία η πλειοψηφία πήρε απόφαση για αύξηση των Δημοτικών τελών!!!  
Άραγε ξέχασε η πλειοψηφία την ανεργία που πλήττει τους νέους μας, την ανεργία των ναυτεργατών μας, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα   προβλήματά τους!!!!    
Η άποψη της πλειοψηφίας  ότι η αύξηση «είναι όσο ένας καφές» δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι κυβερνώντες φρόντισαν με τα πρόσφατα μέτρα που έχουν επιβάλει να περιορίσουν  ακόμη και αυτή την στοιχειώδη «πολυτέλεια» .   
Δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι  σήμερα 250 χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα υποφέρουν για τον ίδιο λόγο και ζουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας !
Από την άλλη οι προσφερόμενες υπηρεσίες του  δήμου μας δεν είναι τόσο επαρκείς που να δικαιολογούν την οποιαδήποτε αύξηση. Να θυμίσουμε π.χ.  κάθε πότε παίρνουμε νερό, την κατάσταση του  αποχετευτικού μας συστήματος , κλπ.
Σε ότι μας αφορά έχουμε κάνει σαφές εδώ και χρόνια ότι ουσιαστική λύση σχετικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ  δεν θα υπάρξει αν δεν οργανωθεί από τους δήμους κίνημα διεκδίκησης επαρκών πόρων που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες των δημοτών τους.
Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας  στη συνεχιζόμενη αυτή απαράδεκτη πολιτική και από τον δήμο των φούρνων απαιτούμε :
1)      Την άμεση απόδοση των παρακρατημένων πόρων που ανέρχονται στο ποσό των τουλάχιστον 11 δις ευρώ, συνολικά για όλους τους Ο.Τ.Α.
2)       Την κατοχύρωση των πόρων της Τ.Α. από το κρατικό προϋπολογισμό με άμεσο διπλασιασμό του εξευτελιστικού 2,7% και προοπτικό στόχο το παλαιότερο αίτημα της ΚΕΔΚΕ για 8%.
3)      Νομοθετική ρύθμιση για πλήρη και συνεχή χρηματοδότηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στη Τ.Α.
4)      Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η μη παραγραφή των χρεών του κράτους προς τη Τ.Α.
5)      Διπλασιασμό ΚΑΠ και ΣΑΤΑ για όλους τους νησιωτικούς δήμους.

Συμπατριώτες  - συμπατριώτισσες
Η αποστολή των  σύμβουλων  της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  δεν είναι άλλη από το να αντισταθούμε στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων.   Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε  τις συνθήκες ζωής όλων  μας και όχι να συμβάλλουμε στη περαιτέρω εξαθλίωση των συμπατριωτών μας!

    1 /3/ 2011