Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εκλογικοί κατάλογοι, μεταδημοτεύσεις



ΠΡΟΣΟΧΗ
Μέχρι 14 Μάρτη γίνονται οι μεταδημοτεύσεις, αλλά και οι εγγραφές στους καταλόγους ετεροδημοτών για τις ευρωεκλογές μόνο.

  • Στις 18 Μάη διεξάγεται ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ενώ στις 25 Μάη, διεξάγονται οι ευρωεκλογές και, όπου προκύψει, ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. 
  • Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο δήμο όπου είμαστε γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Δηλαδή, δεν υπάρχουν κατάλογοι ετεροδημοτών για αυτές τις εκλογές. 
  • Για τις ευρωεκλογές όμως ψηφίζουμε ή στο δήμο όπου είμαστε γραμμένοι ή στον τόπο κατοικίας, εφόσον έχουμε γραφτεί παλαιότερα ή γραφτούμε τώρα στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών. ΠΡΟΣΟΧΗ: το παλιότερα σημαίνει τις προηγούμενες ευρωεκλογές και όχι τις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
  • Η προθεσμία για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ΛΗΓΕΙ στις 14 Μάρτη. Οι κατάλογοι ετεροδημοτών ισχύουν μόνο για τις ευρωεκλογές. 
  • Γνωρίζουμε, τη ζούμε όλοι άλλωστε, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ιδιαίτερα για τα φτωχά - λαϊκά στρώματα και το μεγάλο κόστος των εξόδων μετακίνησης. Όμως ΠΡΕΠΕΙ να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή στις εκλογές. Καμία χαμένη ψήφος! 
Για επιβεβαίωση και για να είμαστε σίγουροι για το αν είμαστε ήδη γραμμένοι σε κατάλογο ετεροδημοτών, αλλά και για να ξέρουμε που είμαστε γραμμένοι και που θα ψηφίσουμε, μπορούμε να ενημερωθούμε από την ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών:  http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm